BORGA
Sök
 • Prisvärda, bekymmersfria stålhallar från egen tillverkning | BORGA
 • Prisvärda, bekymmersfria stålhallar från egen tillverkning | BORGA
 • Steel halls, Steel buildings, Sheet halls, Machine halls | BORGA

Prisvärda, bekymmersfria stålhallar från egen tillverkning

Det ska vara enkelt att bygga stålhall, från idé till färdig byggnad. Så tänker vi alltid, oavsett vilka krav du som kund ställer på din stålhall. Vårt sätt att bygga  stålhallar har gjort Borga till marknadens mest kompletta hallbyggare.

Det är skillnad på en vanlig plåthall och en stålhall från Borga. Stålhallar från  Borga är alltid en kvalitetslösning, oavsett hur den ser ut eller vad den används till.  Med över 45 års erfarenhet vet vi hur man tillverkar och bygger funktionella, hållbara och tilltalande stålhallar.

Tala med våra rådgivare

Vi är experter på hallbyggnation och kan ge dig goda råd och svar på det du funderar över om dina byggplaner, oavsett om det gäller teknik eller  byggprocessen. Vi fäster därför alltid stor vikt vid att förstå dina behov, krav och  din målbild. Och tänk på att ju tidigare våra rådgivare kommer in i din beslutsprocess, desto bättre och mer ekonomisk kommer din färdigställda byggnad att bli.

VÄLJ DIN KONTAKTPERSON HÄR!

Många fördelar och få nackdelar med en stålhall från Borga

När du väljer Borga som entreprenör får du en fullfjädrad byggpartner som har den erfarenhet, kunskap och de resurser som du önskar och behöver ​vid hallbyggnation. Allt under samma tak!

 • Mer än 45 års erfarenhet av att tillverka och bygga stålhallar
 • 1000-tals hallar byggda i Sverige och Europa
 • Kontroll på kvaliteten med de flesta byggdelarna från egen tillverkning
 • Hallösningar ​för alla branscher, från lantbruk till industribyggnation
 • Den enda partnern du behöver med egna konstruktörer, projektledare och installatörer
 • Spara in på arkitektkostnaden med ​våra vackra och ​hantverksmässiga ​och prisvärda

Borga är kort och gott en unik hallbyggare med kontroll över hela byggprocessen. Bekvämt för dig, naturligt för oss. Borga är den enda hallbyggare du behöver!

Ett unikt byggsystem för stålhallar

Borgas smarta, egenutvecklade byggsystem Borga Standard gör det enkelt för oss att bygga en stålhall efter dina krav och önskemål. Det är rationellt, flexibelt  och kvalitativt i varje enskild del. Målet är att din stålhall ska se precis ut som du vill och fungera exakt som du behöver.

Vårt system förenklar dessutom byggprocessen både för oss som leverantör och dig som kund. Systemet består av våra egentillverkade byggelement och våra genomtänkta tekniska lösningar. Det är å ena sidan standardiserat och ekonomiskt, å andra sidan flexibelt så att vi kan skräddarsy varje stålhall in i minsta detalj.

För varje standardiserad systemlösning ​vi har tagit fram finns en färdig produktionsprocess, ett ritningsunderlag, en montageinstruktion och en prisberäkning. Vi har en lång rad med färdigutvecklade systemlösningar för olika användningsområden: entrépartier, fasadsystem, entresolplan, traversupplag med mera.

Byggelement från egen tillverkning

Hos oss bygger tillverkning och utveckling på innovationskraft och rationellt tänkande. Vi tillverkar alla bärande delar för byggnadens stomme samt plåt för tak och väggar själva. Dessutom har vi ett eget och unikt betongplintsystem, som gör att vi kan kapa både ledtider och kostnader.

Våra certifierade kvalitetsprodukter gör att vi kan stå bakom varje svetsskarv, plåtfals och bultförband. Som stålspecialister förstår vi materialets möjligheter och hur dess egenskaper samverkar. Från vår egen tillverkning kommer:

Ett brett utbud av egentillverkade stålstommar

Borgas stomprogram består av svetsade pelare och takstolar samt ett unikt fackverkssystem av svetsat och kallformat stål. Bredden i vårt utbud av ramkonstruktioner gör att vi kan möta de flesta krav och behov, oavsett om det gäller spännvidder, laster, eller invändiga mått.

Vårt breda urval av stålstommar och övriga samverkande byggdelar från egen tillverkning är väldigt mångsidig. Hos oss går det alltid att hitta en lösning för att bygga hall som är optimal, gällande ekonomi och pris såväl som funktion.

Kvalitetssäkrade underleverantörer

Vårt eget byggsystem kompletteras av produkter och tillvalslösningar från utvalda kvalitetsleverantörer. Vi ställer lika höga krav på de delar som vi köper in, som de vi tillverkar själva.

Allt detta ger oss en kvalitetssäkrad och effektiv produktionskedja för alla våra stål- och plåthallar, från skruv till stomme. Det vi kallar att ha kontroll på hela kedjan!

Att bygga stålhall med oss är bekymmersfritt

En ​hall​byggnation kan upplevas som ​ett stort och utmanande projekt​. Därför vill vi garantera dig som kund en bekymmersfri byggnation när du väljer att bygga stålhall med oss.

Utöver att leverera en kvalitativ stålhall till fast pris och i rätt tid, får du med oss en väl beprövad byggprocess. Ditt projekt hanteras av en utsedd projektledare från startmöte till slutbesiktning. Alla konstruktionsritningar och beräkningar tas av våra egna ritare och beräkningsingenjörer.

Vi hjälper dig som byggherre med de underlag och ritningar som du behöver för att söka bygglov och instruera din markentreprenör. Om du ska bygga på en gjuten betongplatta hjälper vi gärna till med kontaktuppgifter till någon partner som kan ta fram grundritningar efter våra dimensioneringskrav.

Vi hjälper dig!

Tveka inte på att höra av dig om du har funderingar eller en idé att förverkliga gällande en framtida byggnation. Svara på några frågor så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

till förfrågan

Din stålhall från Borga levereras monterad och klar

En stålhall från Borga säljs monterad och klar. Våra skickliga och effektiva  montörer ser till att din stålhall monteras snabbt, noggrant och säkert. Vårt byggsystem är utformat så att ingen svetsning eller skärning behöver göras på byggarbetsplatsen. Alla bärande byggdelar levereras med färdiga hål, vilket  garanterar att hallen monteras med högsta precision, precis som tänkt på ritbordet.

Våra montörers noggrannhet gör att du kan vara säker på att få ett hantverksmässigt slutresultat. För det är faktiskt inte alla byggare som är proffs på plåt. Med Borga får du en plåthall där kvaliteten märks i både stommen och i  detaljerna.

Självklart har du även möjligheten att beställa en stålhall utan montage från Borga. Om du vill montera ytskikt, portar och fönster själv – levererar vi materialet och reser stommen med din hjälp. ​Vill du istället att vi ska ansvara för hela hallbyggnationen så erbjuder vi även totalentreprenad på hela byggnaden. Enkelt och bekymmersfritt.

Quick & Easy-hallen, snabbt och enkelt utan att tumma på kvaliteten

Söker du en plåthall med god kvalitet och en snabb leverans till lågt pris är vårt standardkoncept Quick & Easy ditt självklara val. Förutom att Quick & Easy-hallen är prisvärd så kan vi erbjuda en mycket kort leveranstid på endast 6 veckor, under förutsättning att alla dina förberedelser är klara.

Quick & Easy-konceptet är utformat med vår långa erfarenhet och efter de vanligaste önskemålen när det gäller enkla standardhallar för varierande användningsområden.
För att göra valet extra lätt för dig, har vi tagit fram ett antal färdiga stål- och plåthallar med de mest efterfrågade tilläggslösningarna. Det innebär att vi kan strömlinjeforma vår produktion och optimera Quick & Easy för en snabb leverans utan att tumma på kvaliteten.

Referens Quick & Easy Lantbrukshall

Referens Quick & Easy Ridhus

 

Stålhallar för många branscher och användningsområden

Med vårt egenutvecklade byggsystem har Borga en oslagbar möjlighet att möta olika kunders krav och önskemål. Alla hallbyggnader som vi uppför består av genomtänkta tekniska lösningar som är noggrant utvalda för att leverera bästa tänkbara funktionalitet för tänkt användningsområde.

Borga har ett bibliotek av tekniska lösningar som gör att vårt byggsystem lämpar sig för många olika branscher. Borga Standard innebär inte en enda teknisk lösning för alla hallar, utan ett stort urval av möjligheter som gör det möjligt att skräddarsy lösningar för olika verksamheter.

Läs mer om våra affärsbyggnader

Affärsbyggnader – butiker, varuhus och köpcentrum

Handel är naturligt för oss på Borga och vi har lång erfarenhet av att bygga affärsbyggnader. Det betyder bland annat att det går snabbt, både på pappret och i praktiken. Vår ambition är alltid att stärka din affärsverksamhet och få dina kunder som medarbetare att trivas. Med vårt standardiserade byggsystem kan du bygga en helt unik affärsbyggnad där färger, material och tillvalslösningar anpassas efter din företagsprofil. Vår smidiga byggprocess gör att du kan fokusera på din verksamhet medan byggnationen fortskrider. Mer info

Industribyggnader – industrihotell, produktion och kontor

Vårt helhetsåtagande gör att vi kan avlasta dig som kund genom hela processen från idé till färdig byggnad, och dessutom hålla ordning och reda på projektets alla samordningsbehov. Vi utgår alltid ifrån dina unika behov och skapar tillsammans en optimal lösning för din verksamhet i företaget. Vårt byggsystem har lösningar för alla de vanligt förekommande funktionskrav som kan finnas i en industribyggnad. Vi har dessutom kompetenser och resurser att hantera kraven på dokumentation och kvalitetssäkring i stora byggprojekt. Vi kan leverera överbyggnaden likaväl som en komplett totalentreprenad med markarbeten, betongplatta, hallbyggnad och installationer. Mer info

Logistikhallar – distributions- och lagerhallar

Borga har lång erfarenhet av att bygga logistikhallar för olika branscher och i olika storlekar. En stålhall från oss är det perfekta alternativet för lagerbyggnaden, distributionscentralen eller logistikcentret. Det spelar ingen roll om byggnadens huvudsyfte är att lagra varor eller skicka iväg dem, en bra logistikhall kräver effektiva utrymmen och högt utnyttjande av alla möjliga lagerytor. Vårt  byggsystem innehåller lösningar som är optimala för stora spännvidder. Du väljer om du vill att vi enbart levererar överbyggnaden, eller om du vill låta oss leverera en komplett entreprenad innefattande mark, platta, överbyggnad och installationer. Mer info

Hästsport – ridhus och stall

Vår länga erfarenhet och beryktade historik av att bygga ridhus gör vår förståelse för ridsporten och dess behov vid byggnation stor. Vi bygger allt från enklare prisvärda ridhus och stallar till mer lyxiga och påkostade bygglösningar för dina hästar och som gärna ska passa in i den befintliga gårdsmiljön. Det är därför har vi ett stort utbud av färger till de olika material som används vid byggnationen. Med Borga får du en partner att luta dig emot, allt ifrån din första idé på ny hallbyggnad genom hela byggprocessen Ända till leverans av nytt ridhus eller stall. Tryggt och bekymmersfritt! Mer info

Lantbrukshallar – maskinhallar och djurstallar

Borgas ursprung i landsbygden gör att vi förstår vår omgivning och människorna som brukar naturen. Här är ett handslag ett handslag och ingenting annat. Och som innovatörer vet vi vad som krävs av en modern lantbrukshall för hållbar djurhållning och trygg förvaring av ​bland annat maskiner och redskap. Förutom vår långa historik av att bygga maskinhallar för lantbruket, förvaltar vi också ett arv från Sveriges lantmän i och med att tog över byggverksamheten från Lantmännen för några år sedan. Idag bygger Borga både djurstallar, mjölkstallar och lager- och maskinbyggnader för lantbruket. Vår bakgrund gör att vi förstår lantbrukarens vardag och förutsättningar bättre än de flesta. Mer info

Sporthallar för idrott och bollsport

Att bygga en idrottshall ställer olika krav beroende på vilken typ av sport som ska utövas i byggnaden och vilka övriga behov som behöver ingå i hallen. Det kan till exempel vara multisporthall, ishall, tennishall och padelhall. Vi kan erbjuda en ändamålsenlig och funktionell sporthall för både kommuner och föreningar. Ju tidigare våra rådgivare kommer in i beslutsprocessen desto bättre blir din färdigställda hallbyggnad. Vi är lösningsfokuserade och strävar alltid att hitta den bästa löningen från idé till färdig byggnad. Allt för att ge bästa upplevelse för den framtida utövaren i sporthallen. Mer info

Vad kostar en stålhall?

Monterad och klar överbyggnad med utförandeentreprenad

När du köper en stålhall från Borga får du en komplett materialsats som omfattar en skräddarsydd hallbyggnad för dina behov, monterad och klar. Det kan gälla den enklaste, oisolerade plåthallen till den mest avancerade industribyggnaden. Med våra smarta tillvalspaket kan du överlåta ett eller flera av dina åtaganden som beställare till oss, som lossning och transport av hallens material, tillhandahållande av bodar, personalliggare eller arbetsmiljösamordningen.  Om du vill montera byggnaden själv, levererar vi materialet och reser stommen med din hjälp.

Vad ingår när du bygger en hall med Borga?

När du köper en stålhall från Borga beställer du i praktiken en komplett materialleverans som omfattar en för dina behov, skräddarsydd hallbyggnad med montage. Du kan också välja att montera byggnaden själv, då levererar vi materialet och reser stommen, med din hjälp.

Nyckelfärdig hallbyggnad genom totalentreprenad

Om du är ute efter en nyckelfärdig hallbyggnad där vi tar hand om arbetena både före och efter själva hallmontaget, kan vi leverera en totalentreprenad. Då levererar vi en komplett entreprenad och tar exempelvis hand om markarbeten, grundgjutning och installationer. Dessutom tar vi hand om samordningsfrågorna i både planering, projektering och utförandefasen av hallbyggnationen.

Kundernas egna ord om att bygga med Borga

Lars och Magnus byggde en modern kontors- och industrifastighet i Umeå.

BORGA | Citat Magnus o Lars”Vi fick en snabb och tydlig offert på vår förfrågan. Vi fick också bra personlig kontakt med Borgas säljrepresentant som var lyhörd och lyssnade på våra tankar.  I vårt fall så lejde vi bort allt så det var extra viktigt att välja rätt partner. Man är stolt över att ha byggt ett hus, det är en bra pensionsförsäkring” 

Lars Persson och Magnus Forsblad | ★ Video

Christer och Jerry utökade sin verksamhet och byggde en bilhall för ​begagnade​ bilar och verkstad

BORGA | Citat Jerry ÅkessonBORGA | Citat Christer Åkesson”Vi fick hjälp snabbt med pris och de ritade upp hallen som vi ville ha det med skyltfönster och portar. En ljus och fin hall där man vill vara och köpa en bil. Allt  från första kontakt till färdig hall fungerade klockrent. Det har nästan blivit som vårt hem”

Jerry och Christer Åkesson | ★ Video

Jennie i Billdal byggde ett isolerat ridhus

BORGA | Citat Jennie Selin”-Jag visste redan från början hur jag ville ha det och hade i princip färdiga ritningar från arkitekt. Det tillkom en del ändringar och detaljer men det var inga problem för Borga att få det gjort.
Det är faktiskt helt otroligt vad allt har gått bra, planeringen funkade jättebra, samarbete med byggledaren gick smidigt, montörerna var hur trevliga som helst och alla leveranser kom i tid. Det flöt bara på utan några som helst bekymmer.”

Jennie Salin | ★ Kund case

Jesper Gröndahl

Jesper Gröndahl

Försäljning Stockholm, stålhallar och entreprenad

 • Begär en offert!

  Svara på några korta frågor så kontaktar vi dig så snart vi kan.

  Skicka hallförfrågan!

 • Quick & Easy-hallen!

  Enkla standardhallar med färre val, snabb leverans och till vårt lägsta pris!

  LÄS MER!

 • Fullskalig totalentreprenad

  Vill du ha en nyckelfärdig leverans med markarbete, platta och installationer?

  Läs mer

 • Följ våra nya byggprojekt på Borga Sverige!

{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...