Sök
Förfrågan

Bygg en prisvärd maskinhall av högsta kvalitet

Gårdens hjärta utgörs inte sällan av en funktionell maskinhall. Där är det verksamhet året runt och ofta varierar hallens funktion med lantbrukets årscykel.

Alla kan inte bygga kvalitativa maskinhallar även om det är många som säger det. Att bygga maskinhall med Borga ger dig en kvalitetssäkrad byggnation och en partner med full kontroll från projektering, tillverkning och hela vägen till färdig byggnad. Och det är inte allt. Våra erfarna och skickliga montörer är välkända för sitt hantverkskunnande. Med Borga kommer du få en lager- och maskinhall av högsta kvalitet från ingenjörsarbete till praktiskt genomförande. När det gäller utseendet på maskinhallen, har vi en stor vana av att utforma byggnader i samma stil som omgivande gårdsmiljö. En vacker, stilenligt maskinhall imponerar på alla, förhöjer helhetsintrycket av din verksamhet och stärker därmed ditt goda rykte.

Tala med våra rådgivare

Vi är experter på hallbyggnation och kan ge dig goda råd och svar på det du funderar över om dina byggplaner, oavsett om det gäller teknik eller  byggprocessen. Vi fäster därför alltid stor vikt vid att förstå dina behov, krav och  din målbild. Och tänk på att ju tidigare våra rådgivare kommer in i din beslutsprocess, desto bättre och mer ekonomisk kommer din färdigställda byggnad att bli.

VÄLJ DIN KONTAKTPERSON HÄR!

All funktion en lantbrukare behöver

En maskinhall för lantbruk kan vara så många saker. Oisolerat spannmålslager, isolerad och uppvärmd gårdsverkstad, garage, kontor, tvätthall… ja, användningsområdena och kombinationerna dem emellan är närmast oändliga. Då kan det vara betryggande att veta att Borga har uppfört hundratals maskinhallar och har många uppslag att komma med för att hitta en optimal lösning för just dina behov.

Borga kommer från landsbygden och har byggt hundratals maskinhallar för lantbrukare under mer än 40 år. Vi vet hur man skall bygga en maskinhall! Det är definitivt ingen överdrift att säga att vi förstår vilka krav och behov som gäller för dessa hallar, som ju ofta är avsedda att klara av olika uppgifter under året.

borga_steel_buildings_agro_storage_insert1Att vi jobbar med ett eget prefabricerat byggsystem betyder inte att vi är oflexibla. Faktum är att vårt system troligen är ett av marknadens mest anpassningsbara på marknaden.

Typiska användningsområden:

 • Lager och förrådsbyggnad
 • Garage eller gårdsverkstad
 • Tvätthall
 • Spannmålslager

Lösningar som håller

När det gäller tekniska lösningar finns det några som är särskilt nämnvärda. Som exempel vårt genomtänkta plintgrundsystem. Alla betongplintar dimensioneras individuellt så att ingen extra pågjutning behövs på plats. Kantbalkarna, som kan levereras i isolerat utförande, placeras på utsidan av plinten på ett sätt som ger en slät sockel längs hela vägglängden. Dessa fungerar också utmärkt som form för att gjuta ett golv i.

Vidare får du kvalitetsplåt för tak och väggar från vår egen produktion, och lättbalkar av stål som är okänsliga för fukt och röta. Vi levererar skjutportar med styrskenor som är lika långa som portbladen, så du behöver inte bekymra dig över portar som slår och är svåra att manövrera.

Fördelar i urval:

 • Alltid 0,6 mm takplåt
 • Stålram dimensionerad enligt gällande kvalitetsnorm
 • Individuellt dimensionerade plintar som inte kräver pågjutning
 • Kantbalkar med jämn utsida
 • Skjutportar med fullängds styrskenor
 • Stort urval gällande fönster och tillval

Typiska egenskaper – maskinhallar:

Stomme – Ramtyp Skara eller Brno
Isolering – Oftast oisolerat men kan fås helt eller delvis isolerat för att rymma verkstad eller garagedel
– Takplåt med kondensskydd DropStop
– Mekaniska frånluftsfläktar Turbovent längs takåsen
Taklutning – 7 eller 15°
Lösningar – Fasad av plåt eller trä
Plintgrundsättning och installation av kantbalkar
– Väggelement av betong som sockel
– Horisontella ljusinsläpp av transparent glasfiberplast
Skjutportar med upp till 10 m bredd
– Dekorativa nockfönster

Priser maskinhallar

Priser på maskinhallar beror helt på era önskemål kring maskinhallens utformning. För att få en prisuppskattning rekommenderas att ni kontaktar ansvarig säljare för er ort.

Vad ingår när du bygger en hall med Borga?

När du köper en stålhall från Borga beställer du i praktiken en komplett materialleverans som omfattar en för dina behov, skräddarsydd hallbyggnad med montage. Du kan också välja att montera byggnaden själv, då levererar vi materialet och reser stommen, med din hjälp.

SE VAD SOM INGÅR

 • Begär en offert!

  Svara på några korta frågor så kontaktar vi dig så snart vi kan.

  Skicka hallförfrågan!

 • Innovativ plintgrund

  Borgas unika plintgrund är utformad för att ta upp laster från stora som små byggnader samt fungera som upplag för kantbalkar och väggelement.

  Läs mer!

{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...