Sök
Förfrågan
 • Lantbrukshallar | BORGA

Djurstall för nötboskap

För all djurproduktion oavsett om man använder liggstall, lösdriftsstall, dikostall eller köttdjursstall så krävs det att stallbyggnaden utformas så att alla rutinarbeten blir så effektiva som möjligt. Borgas stallösningar är utformade för att arbetsmoment som utfodring och utgödsling ska ta så liten tid i anspråk som möjligt.

Djurstallar för nötboskap (nötstall, köttdjursstall, köttstall, dikostall) har i grunden samma principer. Oavsett om du väljer att bygga för lösdrift, ligghall, dikostall eller konventionellt stall ska det vara lättskött och ge en god djur- och arbetsmiljö som är förutsättningar för goda resultat i produktionen.

Ett välplanerat nötstall med låga driftskostnader är en långsiktig investering i din gårds produktion. Ett djurstall har särskilda krav på luftcirkulation, ljusinsläpp och tålighet mm. Kraven kan också variera beroende på stallets användning, exempelvis om det är tänkt för ungdjursavel eller nötköttsproduktion, för lösdrift eller med spiltor.

Eftersom vi är ett företag med ursprung i landsbygden, vet vi att det i praktiken finns lika många stallösningar som lantbrukare. Därför är vårt byggsystem utvecklat för att kunna anpassas efter de önskemål som du har för just din djurhållning eller just din gårdsmiljö.

Tala med våra rådgivare

Vi är experter på hallbyggnation och kan ge dig goda råd och svar på det du funderar över om dina byggplaner, oavsett om det gäller teknik eller  byggprocessen. Vi fäster därför alltid stor vikt vid att förstå dina behov, krav och  din målbild. Och tänk på att ju tidigare våra rådgivare kommer in i din beslutsprocess, desto bättre och mer ekonomisk kommer din färdigställda byggnad att bli.

VÄLJ DIN KONTAKTPERSON HÄR!

Vårt goda rykte är kvittot på vår trygga byggprocess

Vi har byggt hundratals stallar för nöt under våra år och har en svårslagen erfarenhet och kompetens på området. Med vårt kundlöfte om trygghet, kompetens och kvalitet i botten – kan du alltid vara säker på att du väljer rätt leverantör, när du bygger med oss.

Vårt mål när du köper en hall från oss, är att du ska få en helt bekymmersfri byggnation. För att du ska bli en garanterat nöjd kund, sätter vi ihop ett team med en personlig och kunnig projektledare och en av våra mycket erfarna montageledare som följer dig genom hela processen. Byggnationen utförs av våra professionella och snabba montörer som helt enkelt är experter på vårt byggsystem.

Ring vår expert på att bygga djurstall för nöt

Om du har frågor om krav, riktlinjer och regelverk kring byggnation av djurstallar, är du varmt välkommen att ringa vår specialist på området, Baltzar Karlsson. Han vägleder dig gärna, så att du kommer rätt från början med din kravspecifikation. När du köper en totalentreprenad från oss, så bistår vi dig dessutom gärna när det gäller myndighetskontakter och liknande vid din förprövning.

Du kan läsa mer om förprövningar på Jordbruksverkets webbplats.

Typiska egenskaper – djurstall för nöt:

 • Skärmtakslösning upp till 4,5 m utan pelare
 • 0,6 mm högkvalitativ takplåt från egen produktion
 • Väggsidor av perforerad plåt
 • Stora möjligheter till kundunika lösningar
 • EN-certifierad, dokumenterad och kvalitetssäkrad produktion

borga_steel_buildings_livestock_3d1

Stomme – Ramtyp Skara eller Gdansk
– Extra tåligt ytskikt för aggressiva miljöer
– Skärmtak på en eller två sidor om byggnaden
– Raka pelare som förenklar installation av stallinredning
Taklutning – Anpassas till byggnadens bredd för att ge maximalt luftdrag
Isolering – Vanligtvis oisolerad
– Sandwichpaneler som tillval för isolerade stallar (dikostall)
Lösningar – Takplåt med kondensskyddväv på undersidan
– Ventilerad djurstallsnock med lanternin
– Helt eller delvis öppna väggsidor med perforerad stålplåt
– Väggelement i betong
– Väggprofiler med träpanelutseende
– Flera öppningar med skjutportar

Vad ingår när du bygger en hall med Borga?

När du köper en stålhall från Borga beställer du i praktiken en komplett materialleverans som omfattar en för dina behov, skräddarsydd hallbyggnad med montage. Du kan också välja att montera byggnaden själv, då levererar vi materialet och reser stommen, med din hjälp.

SE VAD SOM INGÅR

Djurstall för nöt
 • Folder Djurstall för nöt
 • Begär en offert!

  Svara på några korta frågor så kontaktar vi dig så snart vi kan.

  Skicka hallförfrågan!

 • Fullskalig totalentreprenad

  Vill du ha en nyckelfärdig leverans med markarbete, platta och installationer?

  Läs mer

{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...