Sök
Päring

Utrusta din nya ridhusmanege med en kvalitativ och säker ridsarg

Köp till en platsbyggd, kvalitativ ridsarg när du bygger ditt ridhus med Borga. Vi erbjuder en komplett och trygg lösning som är kraftig nog att stå emot både hästsparkar och påkörningar.

Borgas ridhussarg är noggrant utformad i enlighet med Svenska Ridsportförbundets riktlinjer för att utgöra en säker lösning för hästar i alla storlekar. Det betyder att sargen är 1,7 m hög i sitt standardutförande och går ned under ridhusbotten så att hästarna inte kan trampa in under den.

Sargen byggs på plats med lösvirke av obehandlad, dubbelfasad spont. Slipers mot markbädden gör sargen stabil. Öppningar anpassas efter ridhusets portar och enligt önskemål. Det är också möjligt att bygga in förvaringsutrymmen, exempelvis för bommar, bakom sargen som koms åt genom infällda luckor i sargen.

Borga ridhussarg

Tre viktiga anledningar till att ha en ridsarg runt manegen

Den övergripande orsaken till att ha en ridsarg är att det tvingar hästen bort från ridhusväggarna. Sargens lutning gör att ridning längs manegens kanter blir säkrare för ryttaren, då risken för allvarliga klämningsskador minskas. Samtidigt minskar risken att hästen stöter emot byggnadens konstruktionsdelar. Dessutom minskar slitaget på byggnadsstommens ytskikt, då detta skyddas från stänk och smuts som sparkas upp från hästarnas hovar.

Fördelar med Borgas ridhussarg:

  • En leverantör för både byggnad och sarg, mindre att koordinera
  • Byggnadsstomme som förbereds för montage av sarg redan i fabriken
  • Installeras av erfarna ridhusbyggare
  • Konstruerat enligt Svenska Ridsportförbundets rekommendationer

Tips!

Säg till redan när vi offererar, så tar vi hänsyn till både ridhussargen och dina krav på manegens yta när vi beräknar storleken på din ridhall!

{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...