BORGA
Sök
  • Kondensskydd för takplåt med Borga DropStop | BORGA

Kondensskydd för takplåt med Borga DropStop™

DropStopTM är Borgas moderna lösning vid kondensbildning. Följderna av kondensbildning kan skapa stora skador på utrustning och material som finns i din byggnad därför har vi tagit fram Borga DropStopTM.

När varm inneluft når den kalla plåten absorberar kondensväven de utfällda dropparna som bildas och binder dessa till sig. Genom en kombination av ventilation och stigande temperatur under dagen bortförs fukten och väven torkar upp.

DropStop™ används på oisolerade tak och i fall där isoleringen är monterad under lättbalken. Det är den perfekta lösningen i en byggnad med en jämn, icke-aggressiv miljö med medelhög fuktighet.

De goda reflekterande egenskaperna i den ljusgråa filmen bibehåller en god ljusnivå i byggnaden. DropStop™ kan användas i de flesta väl ventilerade byggnader, fabrikslokaler med dagproduktion och byggnader med minimal uppvärmning.

DropStop™ är en sammansatt fiberväv som är klistrad mot den lackerade plåtens undersida. Fiberväven är en blandning av natur- och syntetfibrer hopbundna med harts/bindemedel.

Kulör väv/film: Ljusgrå
Tjocklek väv/film: 0,8 – 1,1 mm
Vikt väv/film: 95 g/m2
Vikt lim: 19 g/m2
Absorptionskapacitet: > 900 g/m2 vid 0° lutning, > 700 g/m2 vid 45° lutning, > 500 g/m2 vid 90° lutning
Torktid: 3 timmar (i 210°C med 50% fuktighet)
Brandklass A2-s1, d0 enligt EN 13501-1
Specialbehandling DropStop-väven är behandlad med ett svampmedel (enligt norm
EN1104 och NFX41517) för att motverka svampbildning som kan befläcka väven.

Exempel på tak där kondensbildning inträffar: oisolerade lagerhallar, kalla tak på bostadshus (ovan vindar), utvändiga skärmtak m.m.

Ingen sida hittad för "{{query}}", försök med annat sökord
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...