Sök
Förfrågan

Ljusinsläpp av armerad glasfiber för tak och väggar

Inomhusmiljön är viktig i alla lokaler och bra ljus är en centralt. Transparenta glasfiberprofiler släpper in rikligt med ljus och ger en behaglig inomhusatmosfär.

Glasfiberprofiler | BORGAGenerösa ljusinsläpp är en miljö- och energifaktor tack vare eftersom det minskar behovet av belysning dagtid. Borgas ljusgenomsläpp av transparent eller opaliserad glasfiberplast är tillverkade i samma profiler som våra vanligaste plåtprofiler BPE 18 och Ekonomi.

Även profilerna BPD 18, TR 45 och Sinus finns tillgängliga på begäran.

Material

Ljusgenomsläppen är tillverkade av glasfiberarmerad polyester och är belagda med en unik yta som gör att UV-ljusets påverkan blir marginell. På så sätt bibehålls ljustransmission och glans längre. Ljusgenomsläppligheten behålls under många år och plasten gulnar inte lika fort.

Armering

Alla ljusgenomsläpp är armerade med en glasfibermatta som normalt är 0,8 mm tjock (375 gr/m2) Tack vare användning av fibermattan kan vi garantera en jämn tjocklek på våra produkter. Glasfibermattan är tillverkad enligt ISO 3374.

Temperatur

Ljusgenomsläppen är mycket temperatur tåliga. Den högsta temperaturen de klarar utan last är +130° C, den lägsta säkra är -40° C. Tack vare armeringen håller sig ljusgenomsläppen starka även vid låga temperaturer. Vid temperaturskillnader på 40° C kan en längdexpansion på upp till 1 mm per skivmeter uppstå.

Med hänsyn till temperaturrörelserna bör skivorna inte överstiga 8 m. Max produktionslängd är 12 meter.

 

{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...

Avvikande öppettider under semesterperioden

Vecka 29, 30 och 31 (15 juli – 5 augusti) håller vår komponent- och hallförsäljning, varuutlämning samt produktion semesterstängt.
Det innebär förändrade öppettider och det finns en deadline för att hinna få din plåt i tid. Läs mer under kontakta oss.