Sök
Päring
 • Angaarid | Hallid| Borga

Bygg lagerbyggnad och lagerhall med Borga

Få en offert gratis

Att bygga lagerbyggnad är ett långsiktigt beslut och därför måste du välja en lösning för framtiden. Både när det gäller möjligheten att expandera och bygga till, att klara varierande verksamheter och för att ha ett bra andrahandsvärde den dagen verksamheten flyttar. Du behöver rätt partner, en logistikbyggare med kontroll på hela kedjan.

Borga har byggt många olika lagerbyggnader och lagerhallar för olika branscher och verksamheter genom åren. Snart 50 års erfarenhet gör oss till en mycket trygg och stabil byggpartner. Vi är välkända för våra kvalitativa produkter, säkra leveranser och effektiva hallbyggnationer. Vi levererar när det är överenskommet så att din affärsplan inte blir försenad. Du får en mångsidig och hållbar lagerbyggnad till förmån för ett bra andrahandsvärde, vilket gör oss till ett tryggt val när du ska bygga. Dessutom kan vi enkelt förbereda din lagerhall för framtida utbyggnad i alla riktningar, så att lagerkapaciteten kan ökas i takt med behoven.

Fördelarna med att bygga lagerbyggnad med Borga:

 • Mångsidigt byggsystem med tekniska lösningar för olika behov
 • Kvalitetslösning med säker leverans och effektivt montage
 • Du får en leverantör med både tillverkning, konstruktion och utförande
 • Trygg projektstyrning med Borgas kvalitetsledningssystem
 • Enkelt att förbereda din lagerhall för tillbyggnad i valfri riktning
 • Välj omfattningen själv, delad entreprenad eller totalentreprenad
 • Borga är den enda partner du behöver, från idé till färdig byggnad

Tala med våra rådgivare

Vi är experter på hallbyggnation och kan ge dig goda råd och svar på det du funderar över om dina byggplaner, oavsett om det gäller teknik eller  byggprocessen. Vi fäster därför alltid stor vikt vid att förstå dina behov, krav och  din målbild. Och tänk på att ju tidigare våra rådgivare kommer in i din beslutsprocess, desto bättre och mer ekonomisk kommer din färdigställda byggnad att bli.

VÄLJ DIN KONTAKTPERSON HÄR!

Ett flexibelt byggsystem för lagerhallar – utvecklat för att bygga stora som små lagerbyggnader med bästa ekonomi

Borgas byggsystem möjliggör en hög anpassningsgrad av alla lagerbyggnader. Detta för att kunna möta specifika kundbehov och se till att lagerbyggnaden är anpassad efter våra kunders verksamhet. Med bredden i vårt omfattande bibliotek av tekniska lösningar från egen utveckling, kan vi skräddarsy logistikbyggnader för att möta många olika funktionella krav.

Basen i Borgas byggsystem består av våra två huvudsakliga stomkonstruktioner. Svetsade ramar som är lämpliga för små och mellanstora lagerhallar med hög takvinkel, och fackverksramar som passar bäst i byggnader med större spännvidder och låga takvinklar. Till detta kommer ett brett utbud av lösningar för tak och väggar som möjliggör att smarta och kostnadseffektiva val kan göras, beroende på energikrav, brandskydd och estetiska krav etc.

Borgas byggsystem möjliggör därför allt från små lagerhallar med ledade ramkonstruktioner till stora logistiklösningar med primära och sekundära fackverksbalkar samt skivverkanskonstruktion. I logistikbyggnader utgörs därför en av nyckelkomponenterna ofta av vår egen, mycket starka högprofilplåt TR 136, som är särskilt utvecklad för denna typ av byggnationer. Gärna i kombination med stora natur- eller installationslaster.

Självklart har vi lösningar för att klara byggnadens brandkrav, om det så gäller att skydda stommen, sektionera stommen med brandavskiljande väggar eller installera nödvändiga utrymningsvägar.

När det gäller lastlösningar så kan vi leverera och installera olika typer av lasthus, vädertätningar och portlösningar. Industriportar, interna eller externa kan manövreras manuellt eller med automatik. Vår ramkonstruktion tillåter skärmtak upp till 4,5 m utan pelare, vilket är perfekt som väderskydd.

Se även gärna våra kontorsbyggnader med lager.

Vi hjälper dig att bygga isolerad som oisolerad lagerhall

Oavsett om du ska bygga isolerad eller oisolerad lagerhall är Borga byggpartnern för dig. Våra erfarenheter, kunskaper och tekniska lösningar spänner över hela vidden, från stort till smått. I tabellen nedan redovisas några typiska exempel på tekniska lösningar, men i verkligheten utgör varje lagerhall en optimerad konstruktion som baseras på en lång rad specifika förutsättningar. Det är just därför Borga är den enda partner du behöver. Våra kunniga entreprenadsäljare och stålkonstruktörer kan ta fram en lösning som är optimal, både funktionellt som ekonomiskt. Om undersökningar gällande geoteknik, brand eller energi etc. krävs, kan vi självklart också bistå med detta.

Typiska egenskaper – lagerhallar:

  Mindre lagerhallar Större lagerhallar
Stomme – Svetsad ramkonstruktion med ledad pelarinfästning typ Skara –Fackverk eller svetsad ram med inspända pelare och skivverkanskonstruktion
Taklutning – 7 eller 15° taklutning med  takåsar och plåttak i profil Super 40 – 3° taklutning med bärande högprofilplåt TR136 och papptak
Isolerad lagerhall – Platsbyggd, konventionellt isolerad vägg med plåtprofil BPE, alternativt sandwichpaneler – Platsbyggd, konventionellt isolerad vägg med plåtprofil BPE, alternativt sandwichpaneler
– Konventionellt plåttak på åsar av lättbalksprofiler (plåt-isolering-plåt) – Platsbyggt, konventionellt isolerat plåttak med högprofilplåt, PIR-isolering och svetsat tätskikt av bitumenpapp
– Prefabricerade betongplintar med isolerad kantbalk – Gjuten kantförstyvad platta
Oisolerad lagerhall – Fasad av 0,5 mm plåtprofil BPE – Fasad av 0,5 mm plåtprofil BPE eller VP45
– Åsar av lättbalksprofiler och 0,6 mm takplåt Super 40 med kondensskydd – Bärande högprofilplåt TR136 med kondensskydd, takboard och svetsat tätskikt av bitumenpapp
– Mekaniska frånluftsventiler Turbovent på takåsen – Mekaniska frånluftsventiler Turbovent på takåsen
Tillvalslösningar – Elektriskt manövrerade industriportar i olika storlekar och modeller
– Skärmtak upp till 4,5 m utan pelare
– Väderskyddade lastzoner i gavelfack med en eller flera öppna väggar
– Lasthus med eller utan vädertätningar och automation
– Entresol av håldäck/HDF i betong, limträbjälklag eller lättbjälklag av galvade stålprofiler beroende på användning

Bygg lagerhall av kvalitet till rätt pris!

Med oss kan du känna dig trygg i att du väljer en kvalitetslösning. Vi har kontroll på hela kedjan, vilket innebär att vi kan stå för hög kvalitet till rätt pris. Nyckelkomponenterna i våra lagerhallar kommer från egen tillverkning och det material som vi köper in bygger på långsiktiga leverantörssamarbeten. Allt för att vi ska kunna garantera en hög och jämn kvalitet med en trygg prissättning av din lagerhall. Vårt kvalitetstänk genomsyrar hela byggprocessen, från planering till utförande. Vi jobbar därför ständigt med kompetenshöjande aktiviteter, både för projektledare som montörer.

Köpa nyckelfärdig lagerhall med Borga totalentreprenad

När du köper en stålhall från Borga beställer du i praktiken en komplett materialleverans som omfattar en för dina behov, skräddarsydd hallbyggnad med montage. Detta gäller för alla våra halltyper, lagerhallar inkluderat. Om du inte vill stå för upphandling och samordning av byggprojektets övriga entreprenörer, kan vi erbjuda en nyckelfärdig totalentreprenad. Då tar vi hela ansvaret från idé till färdig lagerbyggnad, och avlastar dig i många frågor kring det ansvar du har som byggherre. För dig som behöver behålla fokuset på dent dagliga verksamheten under byggtiden, är detta det självklara alternativet.

Pris efter ditt behov: Isolerad eller oisolerad lagerhall med tillval

Vad kostar det då att bygga en lagerhall? Vi erbjuder våra lagerbyggnader i olika omfattning och entreprenadformer med möjlighet att optimera både material, tjänster som entreprenadarbeten för att skräddarsy varje leverans. Då varje hallbyggnation är unikt blir det omöjligt att ge en exakt prisbild utan att först föra dialog om projektet. Det som alla våra byggprojekt har gemensamt är vi alltid jobbar mot en prisbild för din bästa totalekonomi. Kontakta oss för att få råd och prisinformation gällande just din lagerbyggnation.

Byggprojekt med kvalitetssäkring enligt ISO 9001

Det är inte många byggare utöver de stora byggentreprenörerna som har kompetens och resurser att hantera kraven på dokumentation och kvalitetssäkring i ett större byggprojekt. Men Borga kan, vilket gör oss unika på marknaden.
Borga har interna resurser och ett väl fungerande kvalitetssystem som styr vår projektverksamhet. Vi arbetar dessutom systematiskt för att säkerställa att Borgas arbetsplatser är säkra för alla som vistas där.

 • Kvalitetsledningssystem enligt ISO 9001:2015
 • System för arbetsmiljöledning och KMA

Vad ingår när du bygger en hall med Borga?

När du köper en stålhall från Borga beställer du i praktiken en komplett materialleverans som omfattar en för dina behov, skräddarsydd hallbyggnad med montage. Du kan också välja att montera byggnaden själv, då levererar vi materialet och reser stommen, med din hjälp.

SE VAD SOM INGÅR

Förfrågan hallbyggnation

 • Begär en offert!

  Svara på några korta frågor så kontaktar vi dig så snart vi kan.

  Skicka hallförfrågan!

 • Turbovex frånluftsfläkt med värmeåtervinning

  Alla hallar behöver en god ventilation. Vår lösning gör att du slipper avancerade rördragningar under taket, och dessutom återvinner du värmen från rumsluften.

  Läs mer om Turbovex

{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...