Sök
Förfrågan

Sofia – Projektledare

  • Sofia - Projektledare i Skara | BORGA

Sofia Johansson, vad har du för bakgrund?

Jag är utbildad maskiningenjör vid högskolan i Trollhättan.

Jag arbetade som konstruktör på ASKO Cylinda under ungefär ett och ett halvt år. Efter det blev det hela 15 år på Pharmadule Emtunga. Arbetade i olika roller där, men främst som Konstruktör och Ledande konstruktör med inriktning mot produktion.

Vilket år började du arbeta på Borga?

Jag började hösten 2017.

Hur kommer det sig att du arbetar här?

Det var verkligen spännande, jag blev ”Headhuntad”. Borga tog nämligen kontakt med mig genom en rekryterare. Efter 15 år på samma arbetsplats var det roligt att få erbjudande om att prova något nytt. Borga erbjöd mig dessutom en tjänst som kändes väldigt rolig och utmanande.

Vad har du för roll i Borga?

Som projektledare har jag flera bollar i luften, samtidigt. Jag har dagliga kundkontakter, hanterar beställningar, offerter från leverantörer, tidsplanering, avstämning av ritningar etc.

Utöver det håller jag i den ekonomiska uppföljningen i respektive projekt, från projektets start tills byggnaden lämnas över till kunden.

Slutbesiktning och slutdokumentation är andra självklara och viktiga arbetsuppgifter.

Mina projekt är relativt korta, om jag jämför med tidigare tjänster, och tempot är därför ofta högt. Jag har tät kontakt med övriga avdelningar så som konstruktionsavdelning, sälj och realisationsavdelning.

Kan du kort beskriva en vanlig arbetsdag?

Mycket kontakt med kunder, ingen är den andra lik. Det samma gäller projekten och byggnationerna, alla har de sina förutsättningar och krav. Arbetet är därför mycket varierande, utmanande och roligt.

Stort fokus läggs på att säkerställa att tidsplaner hålls med matrealleveranser och montage. Kontinuerlig uppföljning av det ekonomiska i projekten. Granskar ritningar, ändringar och tillägg med mera.

Jag har mycket kontakt med kollegor via video i Teams, speciellt med våra konstruktörer i Göteborg och Gdansk.

Vilka är de främsta utmaningarna för dig och dina kollegor/avdelning framöver?

En kontinuerlig utmaning är, som alltid, att möta kundens förväntningar. Hela vägen från försäljning till slutleverans. Vissa kunder har aldrig byggt tidigare, de kan då ha kunskapsluckor, frågor och känna osäkerhet kring vissa delar i projektet.

Andra kunder är proffs och vet exakt vad som krävs och förväntas.

Internt har avdelningen just nu i uppgift att lära upp och stötta två nya kollegor. Målet är att göra dem redo och mogna nog att ta sig an egna projekt. Kul!

Utöver det är det har vi flera intressanta utvecklingsprojekt igång, exempelvis: Projektledning 3.0, Realiseringsplanering och Avvikelsehantering.

Vad tycker du är det roligaste i ditt arbete?

Variationen. Jag uppskattar att dagarna alltid är olika. Det dyker alltid upp saker längs vägen och projekten är alltid unika.

Ett jobb med samma uppgifter dag efter dag hade jag garanterat haft svårt att klarat av. Verkar trist och inte speciellt utmanande.

Här på Borga är jag med i hela kedjan och det är en enorm styrka att det finns alltifrån beräkningar, produktion till montage. Det finns en transparens som jag inte tror finns överallt.

Vi har också nära till varandra och därmed till andras kompetens, det är svårt att kunna allt själv. Bland mina kollegor finns det en enorm kompetens och en imponerande erfarenhet som jag kan ta hjälp utav. Det är tryggt.

Kan du sammanfatta ditt arbete i en enda mening?

Helt klart, utmanande och varierande.

  • Är du en lagspelare och vill du jobba på Borga? | BORGA

    Nyfiken på vår arbetsplatskultur?

    Läs och lär känna Borgas kärnvärden och vår företagskultur.

    Våra värderingar

{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...