Sök
Förfrågan

Natalia – konstruktionsritare

  • Natalia Ramirez Konstruktionsritare| BORGA

Natalia Ramírez, vad har du för bakgrund?

Jag är ursprungligen från Almería i södra Spanien. Det var när jag studerade designingenjör och produktutveckling på Universitet Malaga som möjligheten med utbyte med Högskolan i Skövde dök upp. Så under mitt sista år på universitetet 2012 bytte jag Spanien mot Sverige och flyttade hit 2012 studera sista året på högskola i Skövde och blev sedan kvar i Sverige.

De kommande åren har jag varvat studier med arbete och genomförde ett Magisterprogram – i samarbete med Skövde museum.

Vilket år började du arbeta på Borga?

I januari 2020, strax innan Corona bröt ut.

Hur kommer det sig att du arbetar här, på Borga?

Jag var mellan arbete och på just där på besök i Spanien när jag blev tillfrågad om jag var intresserad. Jag tycker mycket om Sverige och det var en intressant tjänst med möjlighet till vidareutveckling mot konstruktion.

Vad har du för roll i Borga?

Jag ingår i ett konstruktionsteam med åtta ytterligare kollegor varav ett antal placerade i Polen.

Som konstruktionsritare är jag involverad redan i idéstadiet av en hallbyggnad med att ta fram 2D och 3D ritningar till kunden för att underlätta dialog mellan säljare och kund i säljprocessen. När underlagen är godkända av kund fungerar de som även underlag för bygglovsansökan. Så det blir en del kontakt med mina säljkollegor. Vidare renderar jag byggnader som underlag i pressmeddelanden som Marknadsavdelningen sänder ut.

Kan du kort beskriva en vanlig arbetsdag?

I vårt interna projektverktyg på avdelningen kan man enkelt få en överblick och se vad som ska göras varje vecka och dag.

Det är alltid ett flertal projekt på gång samtidigt och jag har en tät dialog med mina kollegor för att leverera rätt material i tid. Vi har haft restriktioner gällande Corona i stort sett från dag ett när jag började här. Våra möten har därför ersatts med digitala möten vilket har fungerat bra. Att arbeta hemifrån innebär att man sparar en hel del restid mellan min bostad och min arbetsplats.

Vi vidare utbildar oss ständigt och senast var jag involverad vårt egna program Technical platform som ska underlätta vårt arbete i framtiden.

Vilka är de främsta utmaningarna för dig och dina kollegor/avdelning framöver?

Pandemin, Covid-19, har och är ju en utmaning för många, så även för oss. Lära mig nytt beräkningsprogram.

Våra kunders förväntningar ökar gällande 3D underlag och rendering på kort tid vilket är något vi arbetar med på att möta hela tiden.

Vad tycker du är det roligaste i ditt arbete?

Att få en personlig utveckling i våra olika program och ett stort förtroende att utvecklas personligen. Att få skapa 3D renderingar till kunder och för interna behov.

Vad tycker du om att göra?

Umgås med mina vänner och gå ut i naturen, Sverige är vackert med sina årstidsväxlingar. Har mina två innekatter som jag tar med ut så ofta det går.

Kan du sammanfatta ditt arbete i en enda mening?

  • Det bästa med jobbet är att det är utvecklande, utmanande och roligt!
  • Är du en lagspelare och vill du jobba på Borga? | BORGA

    Nyfiken på vår arbetsplatskultur?

    Läs och lär känna Borgas kärnvärden och vår företagskultur.

    Våra värderingar

{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...