Sök
Förfrågan

Handelsanläggning utöver det vanliga ska byggas i Skara

  • Handelanläggning | BORGA
  • Handelanläggning | BORGA

Astro Sweden tänker sätta Skara på kartan med en destination för jägare, friluftsälskare och astronomiintresserade och då är det självklart att vi vill vara med på resan. Vi är stolta över att ha fått förtroendet att leverera Astro Swedens nya jättebygge i Skara.

– Att få hjälpa Christer Kjellner med hans företagsbygge, bildligt som bokstavligt, är en ynnest. Samtidigt får vi en möjlighet att visa upp oss på hemmaplan, säger Anders Paulsson, VD på Borga Plåt.

Vi har levererat till Astro Swedens ägare Christer Kjellner tidigare. Bland annat var det Borgas byggplåt som täckte den nya fasaden på Coop-fastigheten i Skara som Christers bolag ägde vid tillfället. Vi byggde också huset där Elon och Jem & Fix huserar åt samme uppdragsgivare.

Men historiken går längre bak än så, vår ägare Peder Dagsanth gick i samma skolklass som Christer. Båda två är sprungna ur den entreprenörsanda som frodas på Varaslätten och har följt varandras framsteg under åren.

– Självklart spelar det roll att det finns en lång och god relation med Peder på Borga. Men det viktigaste för mig är att Borga är ett företag man kan lita på, och för att de hade den bästa lösningen för Astro Sweden, poängterar Christer Kjellner.

I slutet av april påbörjades den första delen av gjutningen. Byggprojektet är en totalentreprenad där vi tar in alla underentreprenörer, med ett undantag gällande markarbetena som Astro Sweden upphandlat direkt.

Borgas tillväxtresa sedan 1973

Borga, som från början var en leverantör av enklare hallar till lantbruket, bygger idag främst nyckelfärdiga, kommersiella byggnader och industrihallar. På senare år har företaget gjort en mycket stark tillväxtresa och under 2021 blev företaget ISO 9001-certifierat, vilket innebär att företaget arbetar konsekvent med kvalitetsfrågor.

– Vårt kvalitetsarbete, arbetsmiljöfokus och löfte om bekymmersfria byggnationer gör Borga till en perfekt partner för sådana här byggprojekt. Nu ger vi allt för att Christer och Astro Sweden ska bli mer än nöjda med sin investering, avslutar Anders Paulsson.

Beräknad överlämning av handelsbyggnaden är under hösten 2022.

Nyhet 2023-07-05

Öppettider i sommar

Viktiga datum för dig i sommar Avdelning Byggtillbehör: Stängt 17 Juli till 28 Juli. Avdelning Stålhallar: Stängt 17 Juli till 28 Juli. Sista beställningsdag av plåt för leverans innan semestern är den 30 Juni.

Nyhet 2023-06-15

Öppettider, midsommarveckan

Dagarna innan midsommar har vi öppet som vanligt, med undantag för dagen innan självaste midsommarafton. Torsdagen den 22/6 stänger vi klockan 12:00. Midsommarafton har vi stängt. Våra öppettider under resten av sommaren 2023: VIKTIGA DATUM FÖR DIG I SOMMAR Avdelning Byggtillbehör: Stängt 17 Juli till 28 Juli. Avdelning Stålhallar: Stängt 17 Juli till 28 Juli. Sista beställningsdag […]

Nyhet 2023-02-24

Målmedveten Marknadsförare sökes

Vill du vara med och bygga ett branschledande varumärke och bidra till vår fortsatta spännande tillväxtresa? Hos oss på Borga drivs vi av förändring där alla medarbetare är viktiga hörnstenar i verksamheten. Vi söker nu dig som trivs i en dynamisk och internationell miljö och som älskar att skapa engagemang i sociala medier och andra […]

Nyhet 2023-01-23

Möt oss på Eurohorse

Det är bara en månad kvar. Vi ses väl? EuroHorse i Göteborg, 23/2 – 26/2, är norra Europas största mötesplats för alla hästälskare. Här upplever du fartfyllda uppvisningar i paddocken, shoppar allt inom häst- och ridsportutrustning och lär dig om rasföreningar, avel och svensk hästnäring. Mässan är i anslutning till Gothenburg Horse Show. Kom och […]

Nyhet 2022-12-23

Vi gratulerar vår vinnare av två biljetter till Gothenburg Horse Show

Vi gratulerar Jenny Olsson till två finfina PREMIUM-biljetter till Gothenburg Horse Show och entrébiljetter till Eurohorse mässan 2023, där vi finns på plats i vår monter B04:12. Biljetterna gäller under förmiddagen lördagen den 25 februari, kl. 09.00 Jenny Olssons kommentar: “Kidsen behöver en hästintresserad pappa då Daniel Olausson följer gärna med och tittar på hästar.” […]

Nyhetsarkiv
{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...