Sök
Förfrågan

Handelsanläggning utöver det vanliga ska byggas i Skara

  • Handelanläggning | BORGA
  • Handelanläggning | BORGA

Astro Sweden tänker sätta Skara på kartan med en destination för jägare, friluftsälskare och astronomiintresserade och då är det självklart att vi vill vara med på resan. Vi är stolta över att ha fått förtroendet att leverera Astro Swedens nya jättebygge i Skara.

– Att få hjälpa Christer Kjellner med hans företagsbygge, bildligt som bokstavligt, är en ynnest. Samtidigt får vi en möjlighet att visa upp oss på hemmaplan, säger Anders Paulsson, VD på Borga Plåt.

Vi har levererat till Astro Swedens ägare Christer Kjellner tidigare. Bland annat var det Borgas byggplåt som täckte den nya fasaden på Coop-fastigheten i Skara som Christers bolag ägde vid tillfället. Vi byggde också huset där Elon och Jem & Fix huserar åt samme uppdragsgivare.

Men historiken går längre bak än så, vår ägare Peder Dagsanth gick i samma skolklass som Christer. Båda två är sprungna ur den entreprenörsanda som frodas på Varaslätten och har följt varandras framsteg under åren.

– Självklart spelar det roll att det finns en lång och god relation med Peder på Borga. Men det viktigaste för mig är att Borga är ett företag man kan lita på, och för att de hade den bästa lösningen för Astro Sweden, poängterar Christer Kjellner.

I slutet av april påbörjades den första delen av gjutningen. Byggprojektet är en totalentreprenad där vi tar in alla underentreprenörer, med ett undantag gällande markarbetena som Astro Sweden upphandlat direkt.

Borgas tillväxtresa sedan 1973

Borga, som från början var en leverantör av enklare hallar till lantbruket, bygger idag främst nyckelfärdiga, kommersiella byggnader och industrihallar. På senare år har företaget gjort en mycket stark tillväxtresa och under 2021 blev företaget ISO 9001-certifierat, vilket innebär att företaget arbetar konsekvent med kvalitetsfrågor.

– Vårt kvalitetsarbete, arbetsmiljöfokus och löfte om bekymmersfria byggnationer gör Borga till en perfekt partner för sådana här byggprojekt. Nu ger vi allt för att Christer och Astro Sweden ska bli mer än nöjda med sin investering, avslutar Anders Paulsson.

Beräknad överlämning av handelsbyggnaden är under hösten 2022.

Nyhet 2024-04-23

Borga är på Nordbygg – vi svarar på din förfrågan så fort vi kan!

Under 23-26 april är säljgänget för plåt & byggtillbehör utställare på Nordbygg i Stockholm. Det innebär att vi har något längre svarstid på telefon, men vi via telefon eller e-post så fort vi har möjlighet! Välkommen!  

Nyhet 2024-04-23

Borga är utställare på Västsveriges mest centrala lantbruksmässa!

Nu är det knappt en månad kvar. Vi ses väl där! Den 15 – 16 maj hålls mässan ”Lantbruket i centrum”, mitt i centrala Lidköping. Det saknades en större mötesplats för lantbruket i västra Sverige och aldrig tidigare har en liknande mässa arrangerats mitt inne i hjärtat av Lidköping. Här lyfts leverantörer inom lantbruk fram […]

Nyhet 2024-04-18

Skyddad: Strategiskt partnerskap för att främja hållbarhet inom byggsektorn

Det finns inget utdrag eftersom detta är ett skyddat inlägg.

Nyhet 2024-04-17

Öppettider Valborg

Kontor och försäljning Sverige: 30/4  –  Dag före röd dag har vår försäljning för plåt och komponent öppet 07.30-12.00. Hallförsäljning 08.00-12.00 och Kontoret stänger 12.00. 1/5  –  Stängt Varuutlämning i Skara: 28/3  – Dag före röd dag har vår varuutlämning och produktion öppet 07.00 – 16.00 1/5  –  Stängt Välkomna tillbaka den 2 maj. Trevlig […]

Nyhet 2024-03-08

Snart dags för årets viktigaste byggmöte – Träffa Borga på Nordbygg!

Nu är det bara drygt en månad kvar. Vi ses väl där! Nordbygg i Stockholm, 23/4 – 26/4, är Nordens största mötesplats för bygg och fastighetsbranschen. Gratis inträde! På Nordbygg diskuteras grundfundamenten för bygg- och fastighetsbranschens framtid. Här möts arkitekter, byggherrar, fastighetsförvaltare, installatörer, hantverkare och projektledare från Europas alla hörn för att knyta kontakter, ta […]

Nyhetsarkiv
{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...