Sök
Förfrågan

Anders – Projektledare

  • Anders Skaar - Projektledare | BORGA

Anders Skaar, vad har du för bakgrund?

På gymnasiet läste jag 4-årig teknisk linje. Genom åren har jag bland annat arbetat som ritare, lageransvarig, inköpare och projektledare hos en maskinleverantör till foder och spannmålsindustrin.

Vilket år började du arbeta på Borga?

1 januari 2005

Hur kommer det sig att du arbetar här, på Borga?

Efter 18 år på samma arbetsplats, dock med varierande arbetsuppgifter genom åren så var jag sugen på att prova något annat. Borga var och är välkänt i mina hemtrakter (Naum i Vara). Byggnation är intressant och lockade mig. Det var läge att prova något nytt och Borga passade och passar fortfarande väldigt bra.

Vad har du för roll i Borga?

Jag är projektledare för våra utförandeentreprenader.

Kan du kort beskriva en vanlig arbetsdag?

I bilen på vägen in till kontoret planerar jag. Och på vägen hem sammanfattar jag och då inser jag att det är bara en bråkdel som blivit som jag tänkt.

Det är nämligen så att ett telefonsamtal kan vända upp och ner på alla planer. Vissa dagar går det mesta enligt plan, andra dagar gäller det att försöka hänga med i svängningarna. Det är en del av tjusningen med jobbet. Igen dag är den andra lik.

Det blir naturligtvis många kundkontakter, jag är länken mellan Borga och kunden. Jag tidsplanerar och deltar i byggmöten hos kund som till slut leder fram till slutbesiktning av den färdigställda bygganden.

Jag ordnar med inköp och planerar montage tillsammans med kollegorna i vår montageorganisation. Jag har även mycket kontakt med våra konstruktörer och ingenjörer gällande ritningar, materialspecifikationer och så vidare.

Det blir en del resor, men jag är mestadels på kontoret. Att ansvara för flera projekt samtidigt är utmanande och roligt. Att ha 8–10 projekt som rullar samtidigt i olika faser är inget ovanligt. Projekten är spridda över hela landet och de är alla unika. De kan vara maskinhallar, ridhus, lager eller industri.

Vilka är de främsta utmaningarna för dig och dina kollegor/avdelning framöver?

Fullfölja och leverera enligt överenskommelsen i avtalet. Leva upp till kundernas förväntningar och allra helst överträffa dem, samtidigt se till Borgas affärsmässiga delar.

Bygg bekymmerfritt!

Vad tycker du är det roligaste i ditt arbete?

Variationen. Dels att jag möter många människor runt om i landet. Arbetsuppgifterna varierar. Tempot kan vara högt och mina olika projekt befinner sig i olika skeenden och processer. I dessa kan mycket hända, både planerade och oplanerade saker.

Positivt att se kundens glädje vid färdig leverans. Roligt att kunna vara med och bidra till att förverkliga kundernas drömmar och visioner.

Kan du sammanfatta ditt arbete i en enda mening?

Utmanande och intressant, varierande uppgiftslösning.

  • Är du en lagspelare och vill du jobba på Borga? | BORGA

    Nyfiken på vår arbetsplatskultur?

    Läs och lär känna Borgas kärnvärden och vår företagskultur.

    Våra värderingar

{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...