Sök
Förfrågan

Albin – Konstruktör

  • Albin Jenschke - Konstruktör | BORGA

Albin Jenschke, vad har du för bakgrund?

Maskiningenjör med inriktning mot produktutveckling och design (Högskolan i Jönköping). Jobbat ett par år med projekt åt Swegon med fokus på utveckling av ventilationsaggregat.

Vilket år började du arbeta på Borga?

2017. Har för mig att det var på våren …

Hur kommer det sig att du arbetar här?

Under studierna uppskattade jag ämnen som handlade om hållfasthet och konstruktionsberäkningar. Borga sökte en Junior konstruktör och vid det tillfället bodde jag i Lidköping, i närheten av Borgas huvudkontor. I grannkommunen Skara. Att få arbeta i närheten av där jag bor och med det som jag tycker är roligt kändes som en perfekt kombination.

I dag bor jag här i Göteborg, vilket är perfekt då Borga har kontor även här. Att kunna flytta utan att behöva byta arbetsgivare är inte alla förunnat, det kändes mycket förmånligt och blev lyckat för både företaget som för mig.

Vad har du för roll i Borga?

Jag ingår i konstruktionsavdelningen och jobbar just nu med våra projekt i Sverige och Norge. Jag arbetar främst med konstruktionsberäkningar, men det blir även en del ritningsarbete.

Som teammedlem är jag även inkluderad i avdelningens utvecklingsprocesser. Bland annat är det just nu en hel del utveckling av vårt byggsystem, med bland annat vår högprofilsprodukt, vårt fackverk etc. BIM är ett annat intressant spår vi jobbar med nu. Det är full fart, vilket är superkul och mycket stimulerande.

Kan du kort beskriva en vanlig arbetsdag?

Ett projekt kan löpa från någon dag till flera veckor, beroende på dess komplexitet. Jag är med i hela processen, allt ifrån uppstartsmöten till beräkningar och konstruktionsritningar. Teams/videomöten, varvas med fysiska möten tillsammans med kollegor på plats vid Göteborgskontoret eller vid något av Borgas övriga kontor runt om i landet. Då och då åker jag till huvudkontoret i Skara, men mycket löser vi via Teams och telefon.

Vilka är de främsta utmaningarna för dig och dina kollegor/avdelning framöver?

Vi har nyligen lanserat en för oss helt ny egen produkt, högprofilsplåten TR136. Att få in den på ett bra sätt i vårt dagliga arbete ser jag som en intressant utmaning framöver. Det finns som jag redan nämnt flera pågående utvecklingsprojekt och samtliga känns spännande och utvecklande. Det är kul med en arbetsplats där viljan till förbättring och utveckling är stor. Jag tycker det är kul med utmaningar!

Vad tycker du är det roligaste i ditt arbete?

Det händer mycket här och jobbet är personligt utvecklande. Det är en stor variation, från projekt till projekt. Roligt också att vara med i hela kedjan, det tror jag att Borga är ganska unika med.

Kan du sammanfatta ditt arbete i en enda mening?

Utmanande, varierande och väldigt roligt!

  • Är du en lagspelare och vill du jobba på Borga? | BORGA

    Nyfiken på vår arbetsplatskultur?

    Läs och lär känna Borgas kärnvärden och vår företagskultur.

    Våra värderingar

{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...