Sök
Förfrågan

Genomskinligt ridhus i stål

Genomskinligt ridhus i stål från Borga

Vår kund, Sylvia K Persson, beställde ett ridhus och hon önskade sig en ridanläggning där kontakten med naturen finns kvar även fast man befinner sig inomhus. Det skulle i princip vara genomskinliga väggar på ridhuset. Roligt och spännande, tycker vi på Borga.

Bygget är i fullgång och vi ringde upp Sylvia för att få höra mer:

Hej Sylvia! Vi på Borga bygger just nu ett ridhus åt dig, det är dock inte tänkt att användas som ett konventionellt ridhus. Kan du berätta kort om hur du kommer använda ridhuset?

Sedan 2011 arbetar jag med ledarskap och organisationsutveckling där hästarna är centrala i arbetet. Verksamheten sker året runt, i alla väder och ridhuset kommer vara till stor nytta i mitt arbete.

På håll ser det ut som ett traditionellt ridhus, rött med svarta knutar. När man kommer närmare ser man tydligt att det i viss mån är genomskinligt. Inne i ridhuset får besökaren verkligen en annorlunda upplevelse, det är i det närmaste en ”utekänsla” när man är inne i hallen. Varför vill du ha det så?

Coaching med häst är delvis en naturupplevelse och jag vill ogärna sätta en vägg mellan naturen och hästen. Även om jag behöver tak över huvudet vill jag inte bryta kontakten med naturen.

Genomskinligt ridhus i stål från BorgaHur är det möjligt att få denna transparenta effekt?

Det var mitt krav och ni på Borga löste det med att göra väggarna i perforerad plåt, Borga BPE-18, 05 mm. Gaveln med porten, har vanlig plåt nertill och perforerad plåt ovanför porten.

Det kommer bli en behaglig atmosfär som är svalare än vanliga ridhus på sommaren och jag slipper den råkalla kylan på vintern då hallen är ordentligt ventilerad.

Vad är det för mått på din ridhall?

18 x 36 meter. Takhöjden är 4,3 meter.

Hur lång tid beräknas byggnationen ta?

De är klara på lite drygt en vecka. Ert montageteam påbörjade stomresningen i torsdags och nu på måndag (8 dagar senare) kommer de vara helt klara. Fantastiskt!

När är det premiär för ridhuset?

Jag behöver ordna till ridbanans underlag, en del säkerhetsåtgärder behöver också till då jag inte kommer använda mig av en traditionell ridsarg. Utanför behövs det göras en del markarbete. Jag gissar att om cirka två veckor kan anläggningen invigas. Jätteroligt och jag längtar verkligen. På min Facebooksida kommer berätta när det är dags.

Tack för pratstunden och lycka till!

Tack! Det skall verkligen bli ett nöje att arbeta i ridhuset och jag lovar att mina klienter och inte minst Borgas egna chefer kommer få en härlig upplevelse (av sin egen produkt) när de kommer och utvecklar sin organisation och sitt ledarskap. 😉

FLER OCH STÖRRE BILDER PÅ SYLVIAS DRÖMRIDHUS

film 360 grader


Enkelt att välja, köpa och bygga

Hos oss på Borga är det enkelt att välja, köpa och bygga en stålhall. En byggnation med oss är smidig och slutresultatet blir precis som du har tänkt dig, även om du inte beställer den vanligaste lösningen. För oss är att viktigt att det för dig som kund är bekvämt och bekymmersfritt och att dina önskemål och krav tillgodoses.

Funderar du på en egen hall?

Kontakta oss, vi delar gärna med oss av vår kompetens och erfarenhet.
Titta gärna även på andra ridanläggningar vi byggtVi ser fram emot en kontakt!

Nyhet 2024-04-23

Borga är på Nordbygg – vi svarar på din förfrågan så fort vi kan!

Under 23-26 april är säljgänget för plåt & byggtillbehör utställare på Nordbygg i Stockholm. Det innebär att vi har något längre svarstid på telefon, men vi via telefon eller e-post så fort vi har möjlighet! Välkommen!  

Nyhet 2024-04-23

Borga är utställare på Västsveriges mest centrala lantbruksmässa!

Nu är det knappt en månad kvar. Vi ses väl där! Den 15 – 16 maj hålls mässan ”Lantbruket i centrum”, mitt i centrala Lidköping. Det saknades en större mötesplats för lantbruket i västra Sverige och aldrig tidigare har en liknande mässa arrangerats mitt inne i hjärtat av Lidköping. Här lyfts leverantörer inom lantbruk fram […]

Nyhet 2024-04-18

Skyddad: Strategiskt partnerskap för att främja hållbarhet inom byggsektorn

Det finns inget utdrag eftersom detta är ett skyddat inlägg.

Nyhet 2024-04-17

Öppettider Valborg

Kontor och försäljning Sverige: 30/4  –  Dag före röd dag har vår försäljning för plåt och komponent öppet 07.30-12.00. Hallförsäljning 08.00-12.00 och Kontoret stänger 12.00. 1/5  –  Stängt Varuutlämning i Skara: 28/3  – Dag före röd dag har vår varuutlämning och produktion öppet 07.00 – 16.00 1/5  –  Stängt Välkomna tillbaka den 2 maj. Trevlig […]

Nyhet 2024-03-08

Snart dags för årets viktigaste byggmöte – Träffa Borga på Nordbygg!

Nu är det bara drygt en månad kvar. Vi ses väl där! Nordbygg i Stockholm, 23/4 – 26/4, är Nordens största mötesplats för bygg och fastighetsbranschen. Gratis inträde! På Nordbygg diskuteras grundfundamenten för bygg- och fastighetsbranschens framtid. Här möts arkitekter, byggherrar, fastighetsförvaltare, installatörer, hantverkare och projektledare från Europas alla hörn för att knyta kontakter, ta […]

Nyhetsarkiv
{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...