Sök
Förfrågan

Strategiskt partnerskap för att främja hållbarhet inom byggsektorn

  • Koldioxidkrediter som går längre än hållbarhet | Borga ❤ Jord

Vi har ett spännande nytt samarbete med företaget Jord, en svensk leverantör av fasta biobränslen och koldioxidkrediter där man avlägsnar CO₂ från luften med snabbväxande C4-gräs och skapar förnybara produkter.

Detta strategiska samarbete är en viktig milstolpe i båda företagens åtagande att främja hållbara metoder och minska koldioxidutsläppen inom byggbranschen.

Vi har förvärvat 36000 ton koldioxidkrediter från Jord för att etablera ett kompensationsbaserat program. Med detta program kan våra kunder kompensera för oundvikliga utsläpp i sina byggprojekt med koldioxidkrediter från utsläppsminskning (kolförändringskrediter) och avlägsningsprojekt (jordkoldioxidkrediter) från Jord för att uppnå koldioxidneutralitet.

Partnerskapet mellan Jord och Borga syftar till att utnyttja styrkorna och expertisen hos båda företagen för att driva en meningsfull förändring inom byggbranschen kopplat till stålkonstruktioner. Genom att kombinera Borgas engagemang för innovation och hållbarhet med Jords bevisade framgångar inom koldioxidkreditlösningar, är målet att göra en betydande påverkan på ökat miljöansvar och skapa positiva förändringar för kommande generationer.

Att samarbeta med Jord är perfekt i linje med vår vision om hållbarhet. Detta samarbete möjliggör för oss att uppnå våra mål för koldioxidminskning och leda vägen inom hållbar stålkonstruktion.

Anders Paulsson, CCO, Borga Group

Om Jord

Jord avlägsnar CO₂ från luften med snabbväxande C4-gräs och skapar förnybara produkter| BORGAJord är ett svenskt företag med huvudkontor i Stockholm som balanserar kolförloppet genom att producera fasta biobränslen och biokol från C4-gräs. Jords unika tillvägagångssätt löser tre problem samtidigt:

  • Degraderad mark
  • Beroendet av fossila bränslen
  • Ökande nivåer av CO₂ i atmosfären

Inom Jords regenerativa agroforestry-modell kombineras naturbaserade lösningar med innovation, där man ständigt utforskar sätt att göra en varaktig, positiv påverkan på vår planet och samhälle.

Jord tillhandahåller också omfattande och skräddarsydda koldioxidkrediter för företag som är engagerade i att minska CO₂-utsläpp genom att kompensera för annars oundvikliga koldioxidutsläpp inom sina värdekedjor.

Läs mer på: www.jord.one

Nyhet 2024-05-24

Öppettider Sveriges nationaldag 6 juni

Kontor och försäljning Sverige: 5/6  –  Dag före röd dag har vår försäljning för plåt och komponent öppet 07.30-12.00. Hallförsäljning 08.00-12.00 och Kontoret stänger 12.00. 6/6  –  Stängt 7/6 – Öppet som vanligt. Varuutlämning i Skara: 5/6  – Dag före röd dag har vår varuutlämning och produktion öppet 07.00 – 16.00 6/6  –  Stängt 7/6 […]

Nyhet 2024-05-07

Nytt lättviktskoncept för gång- och cykelbroar

Borga, i samarbete med forsknings- och industripartners, har utvecklat ett nytt koncept för att bygga gång- och cykelbroar (GC-broar) som kombinerar hållbarhet med kostnadseffektivitet. Projektet, som fått stöd från Vinnova inom Strategiska Innovationsprogrammet ”Lighter”, introducerar en metod för att konstruera GC-broar med användning av rostfritt stål. Genom att utnyttja trapetsprofilerade brobalkar kombinerat med lasersvetsad brodäck […]

Nyhet 2024-04-23

Borga är utställare på Västsveriges mest centrala lantbruksmässa!

Nu är det knappt en månad kvar. Vi ses väl där! Den 15 – 16 maj hålls mässan ”Lantbruket i centrum”, mitt i centrala Lidköping. Det saknades en större mötesplats för lantbruket i västra Sverige och aldrig tidigare har en liknande mässa arrangerats mitt inne i hjärtat av Lidköping. Här lyfts leverantörer inom lantbruk fram […]

Nyhet 2024-03-08

Snart dags för årets viktigaste byggmöte – Träffa Borga på Nordbygg!

Nu är det bara drygt en månad kvar. Vi ses väl där! Nordbygg i Stockholm, 23/4 – 26/4, är Nordens största mötesplats för bygg och fastighetsbranschen. Gratis inträde! På Nordbygg diskuteras grundfundamenten för bygg- och fastighetsbranschens framtid. Här möts arkitekter, byggherrar, fastighetsförvaltare, installatörer, hantverkare och projektledare från Europas alla hörn för att knyta kontakter, ta […]

Nyhet 2024-03-01

Elithandbollsspelare ifrån Skara HF på sponsorbesök hos Borga

Sofia Berndtsson, välkänd spelare i Skara HF, tog sig tid att besöka Borga och hade ett trevligt samtal med oss. Vi fick höra om hennes resa inom handbollen, hennes engagemang för sporten och livet i Skara HF. Det var intressant att få en inblick i både de glädjeämnen och utmaningar som följer med att vara […]

Nyhetsarkiv
{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...