Sök
Förfrågan

Roger – Produktion

  • Roger Johansson - Produktion | BORGA

Roger Johansson, vad har du för bakgrund?

Jag är utbildad bilmekaniker, men jag har komiskt nog aldrig arbetat som det. Älskar dock att arbeta med händerna. Teknik och mekanik ligger mig varmt om hjärtat.

Började som montör av tvättmaskiner på ASKO Cylinda, senare Asko Appliances. Det blev hela 22 år där. Arbetade på flera olika avdelningar med väldigt många olika saker.

Jobbade bland annat med att installera nya maskiner, serva och förbättra befintlig utrustning i produktionslinjerna. Många gånger uppfann vi och byggde helt nya maskiner och tekniska lösningar. Mycket roliga år. Dessvärre flyttades tillverkningen utomlands, jag sökte mig därför därifrån.

Jag hamnade till slut på Skara Energi där jag under 5 år arbetade som drift- och underhållstekniker.

Vilket år började du arbeta här?

2018

Hur kommer det sig att du arbetar här, på Borga?

När jag arbetade på Skara Energi behövde vi takplåt till ett projekt. Jag åkte ner till Borga och deras fabriksförsäljning. När jag var där träffade jag en gammal ASKO-kollega och chef. Han var (och är fortfarande) fabrikschef för Borgas tillverkning i Skara.

Lite skämtsamt frågade jag om han hade något jobb att erbjuda mig. Det fanns det inte just vid det tillfället, men kort därefter uppstod ett behov och jag fick möjlighet att söka en tjänst som maskinoperatör med underhållsansvar för produktionsutrustningen i Skara.

När jag började på Borga var den nya fabriken precis färdigbyggd, alla valsverk och maskiner skulle flyttas. Ytterligare utrustning skulle köpas in. Det fanns många spännande utmaningar för mig som älskar att plocka isär och ihop maskiner. Att flytta maskinerna och få allt att fungera i den nya fabriken var en rolig utmaning. Att ha en aktiv viktig roll i Borgas stora satsning gjorde att jag fortfarande, efter 2 år känner att jag hamnat helt rätt.

Kan du kort beskriva en vanlig arbetsdag?

Veckan börjar med grovplanering av inkomna orders. Alla plåtar tillverkas efter kundens beställning. Vilka plåtprofiler skall vi tillverka under veckan, vilka längder, färger. tjocklekar etc.

Varje dag inleds med en mer detaljerad planering. Ändringar, tillägg, nya beställningar som passar befintlig produktionsplan skall in i den större planeringen med mera.

Utöver tillverkningen avsätter jag ungefär en heldag i veckan till arbete kopplat helt till underhåll. Utan underhåll stannar produktionen, det är därför viktigt att prioritera, trimma och vårda maskinparken.

Vilka är de främsta utmaningarna för dig och dina kollegor framöver?

Att hinna med, vi producerar allt större volymer för varje månad som går. Den trenden är mycket tydlig. Detta sker samtidigt som vi aldrig tummar på säkerheten eller kvaliteten.

Vi har också en ny kollega på ingång, att få in honom snabbt i teamet och rutinerna blir en utmaning på flera sätt. Produktionen och det vanliga arbetet skall ju skötas samtidigt.

Det skall bli kul!

Vad tycker du är det roligaste i ditt arbete?

Det är roligt att arbeta med löpande förbättringar. Vi har en kompetent och lyhörd fabrikschef, ihop med en företagsledning som ser möjligheter och fördelar. De driver på och satsar, skjuter till medel för att utveckling skall kunna ske. Mycket positivt att det satsas så mycket som det görs.

Att arbeta som maskinoperatör kan vara lite monotont och enahanda. Då är kollegorna guld värda. Kamraterna på jobbet är ovärderliga. Vi har kul på jobbet!

Kan du sammanfatta ditt arbete i en enda mening?

Kul utmanande arbete i ett storsatsande lokalt ägt bolag.

  • Är du en lagspelare och vill du jobba på Borga? | BORGA

    Nyfiken på vår arbetsplatskultur?

    Läs och lär känna Borgas kärnvärden och vår företagskultur.

    Våra värderingar

{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...

Avvikande öppettider under midsommar och semesterperioden

Från kl 12.00 dagen innan midsommar samt midsommarafton håller Borga stängt.

Vecka 29, 30 och 31 (15 juli – 5 augusti) håller vår komponent- och hallförsäljning, varuutlämning samt produktion semesterstängt.
Det innebär förändrade öppettider och det finns en deadline för att hinna få din plåt i tid. Läs mer under kontakta oss.