Sök
Päring

Ola – Ekonomichef

  • Ola Hektor - Ekonomichef | BORGA

Ola Hektor, vad har du för bakgrund?

Jag har ganska lång erfarenhet av ekonomiområdet och har en bakgrund från bland annat Skatteverket och PwC. Det hela började dock med min utbildning vid Karlstad universitet, där utbildade jag mig till civilekonom.

Vilket år började du arbeta på Borga?

Hösten 2017.

Hur kommer det sig att du arbetar här, på Borga?

Borga och min tidigare arbetsgivare, PwC samarbetar och det var genom mitt arbete där som jag lärde känna Borga. Det var säkert under en period på 7–8 år.

Under en så pass lång tid lärde jag känna företaget ordentligt samt min kontaktperson, Magnus Karlsson, Borgas finansdirektör (CFO).

Borga är ett positivt företag som satsar och har stort fokus på utveckling. En sådan miljö är givetvis tilltalande och när tillfället infann sig passade jag på att ställa frågan.

Vad har du för roll i Borga?

Inledningsvis arbetade jag som ekonom, men sedan hösten 2019 är jag ekonomichef.

Kan du kort beskriva en vanlig arbetsdag?

Beror på vart i månaden vi är. Just nu är det fokus på bokslut och då är det mer hands-on med prognoser och rapporter. Annars är det mycket strategiskt arbete, att utveckla vårt arbetssätt och våra verktyg.

Kontinuerligt med allt annat är det min uppgift att leda och stödja mina kollegor. Vi hanterar de ekonomirelaterade frågor som uppkommer löpande, kan vara stort som smått.

Vilka är de främsta utmaningarna för dig och dina kollegor/avdelning framöver?

Att utnyttja de möjligheter som digitalisering och automatisering ger. Bolaget växer och för att vi skall hinna med är automatisering en nödvändighet. Det tråkiga uppgifterna försvinner och automatiseras, det roliga blir kvar. Perfekt!

Vad tycker du är det roligaste i ditt arbete?

Det är variationen och att jag ständigt ställs inför nya frågeställningar och utmaningar. Bolaget möter nya utmaningar hela tiden, vilket gör att det blir en hel del problemlösning för att visa och mäta olika saker.

Borga vill framåt, det innebär att det inte alltid är superordning på allt i alla lägen. Arbetet är kreativt och utmanande på flera sätt. Roligt, på riktigt.

Kan du sammanfatta ditt arbete i en enda mening?

Varierande och spännande arbete i ett företag som ständigt vill bli bättre och det drivs där med framåt, framåt … och framåt.

  • Är du en lagspelare och vill du jobba på Borga? | BORGA

    Nyfiken på vår arbetsplatskultur?

    Läs och lär känna Borgas kärnvärden och vår företagskultur.

    Våra värderingar

{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...