Sök
Päring

Fredric – Produktion

  • Fredric Käll - Produktion | Borga

Fredric Käll, vad har du för bakgrund?

Jag kommer från en i sammanhanget lite udda bransch, nämligen butik i radio- och Tv-branschen.

Arbetade vid ett par olika välkända butikskedjor med bland annat montage, service och installation. Det blev även en del försäljning i Butik. På den tiden var det mycket med installation av paraboler, antenner och kabeldragning. Både till privatkunder som till företag.

Vilket år började du arbeta på Borga?

2006

Hur kommer det sig att du arbetar här, på Borga?

Efter över 21 år i en rolig bransch, med en konstant och hög utvecklingstakt. Var jag färdig och nöjd. Arbetstiderna var 10-18 och det var ofta även arbete under helgerna.

Jag tröttnade på jobbet, främst på arbetstiderna och ville därför prova något annat.

Jag åkte helt sonika till Borgas fabrik, här i Skara, och presenterade mig. Timingen visade sig vara helt rätt, de behövde förstärka teamet i fabriken med ytterligare en maskinoperatör. Utöver maskinoperatör började jag även arbeta på lagret.

Kan du kort beskriva en vanlig arbetsdag?

I dag tar jag emot och hanterar ”Coils”, det vill säga stora rullar med plåt. Respektive ”coil” väger mellan 5 och 7 ton och jag hanterar dem med truck och travers. Rullarna använder vi i fabriken för att kallvalsa våra olika plåtprofiler. Vi har ett flertal valsverk och logistiken kring produktionen är A och O.

Stopp i produktionen bör alltid minimeras och min roll är att bland annat förse produktionen med rätt ”coils” i rätt tid, till rätt valsverk. Det är en hel del planering och logistik.

Det är kul att vara delaktig och vara en nyckelperson i ett större maskineri.

Vilka är de främsta utmaningarna för dig och din avdelning framöver?

Vi har nyligen installerat flera nya maskiner och valsverk. De behövs för vår nya högprofilsplåt (TR 136). Spännande, helt klart. Allt är nytt och det innebär en hel del utbildning, kvalitetssäkring, rutiner. CE-märkning etc.

En annan utmaning är att trimma in vår nya utrustning för applicering av drop-stop. Att få till  den automatiska avmaskningen till exempel.

Vad tycker du är det roligaste i ditt arbete?

Mina fina arbetskamrater är A och O, helt klart. De tillsammans med att vi ständigt strävar efter att bli bättre och proffsigare gör arbetet roligt och varierande.

Efter 14 år är det fortfarande väldigt kul att komma till jobbet på morgonen.

Här i fabriken är vi en liten avdelning. Vi känner varandra väl och samarbetar tätt, hela dagarna. Det har gjort att vi är väl samkörda och jobbar fint tillsammans.

Att jobba på Borga är roligt, vår ägare satsar mycket och viljan till förbättring är stor. Det finns flera bra exempel på det, jag tänker inte minst på vår nya, moderna fabrik här i Skara, alla nya maskiner och valsverk som köpts in.

Utveckling, kvalitetssäkring och säkerhet är ständigt i fokus.

Kan du sammanfatta ditt arbete i en enda mening?

Ett varierande logistisk- och planeringsutmaning.

  • Är du en lagspelare och vill du jobba på Borga? | BORGA

    Nyfiken på vår arbetsplatskultur?

    Läs och lär känna Borgas kärnvärden och vår företagskultur.

    Våra värderingar

{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...