Sök
Förfrågan

Servicehus och kontor på Stora Ek nominerat till byggnadstipendie!

  • borga-totalentreprenad - storaek-mariestad
  • borga-totalentreprenad - storaek-mariestad
  • borga-totalentreprenad - storaek-mariestad
  • borga-totalentreprenad - storaek-mariestad

Lantbrukets Affärer utser varje år en Lantbruksbyggnad för att bevara vackra byggnadsmiljöer.

Vi på Borga är stolta över att på totalentreprenad byggt den nominerade lantbruksbyggnaden; Servicehall och kontor på Stora Ek utanför Mariestad. Det är en av tre nominerade lantbruksbyggnader och den 25 oktober utses en vinnare som presenteras av årets jury av Lantbrukets Affärer.

Referens Stora Ek – Mariestad     Läs om projektet på Stora Ek

Läs nedan om tidningens bakgrund och kriterier gällande byggnadsstipendiet:

Vackra byggnadsmiljöer i ett omväxlande jordbrukslandskap är lantbrukets starkaste varumärke och något svenska konsumenter är beredda att betala för. Lantbrukets Affärers Byggnadsstipendium ska hjälpa till att stärka det varumärket.

Text: Agneta Lilliehöök & Lennart Wikström, Lantbrukets Affärer

Bra byggnader ingen slump

Det har blivit dyrt att bygga och lönsamheten i animalieproduktionen har varit dålig. Det har gjort att många av de byggnader som nominerats och kommit fram i vår egen research inför årets byggnadsstipendium kännetecknas av att de är mångfunktionella. Det handlar också om väl tilltagna byggen med långsiktig användning.

Bra lantbruksbyggnader är ingen slump utan resultatet av en bra byggnads­process. I grundkriterierna för byggnadsstipendiet ingår estetiska hänsyn, anpassning till övriga byggnader och miljö samt innovativa lösningar.

Höga krav

De stora och ofta avancerade projekt som de byggnader det ofta är fråga om, kräver en strukturerad och noggrann planeringsprocess. Att bygga idag handlar ofta om projekt i mångmiljonklassen och det ställer också höga krav på projektledning. Det är därför inte överraskande att den estetiska kvaliteten ofta är mycket hög på de förslag som kommer upp i samband med våra stipendie­nomineringar. Det gäller även anpassning till övriga byggnader och omgivning. Stora byggnader kräver extra hänsyn.

En sympatisk egenskap hos många av förslagen och inte minst de tre byggnader som nominerats i år är tanken på att byggnaderna ska vara hållbara i bemärkelsen att de ska fungera länge och för flera olika ändamål. Det är som ljuv musik för en jury vars uppgift är att lyfta fram byggnader som kan stärka det svenska lantbrukets varumärke.

Överföra värden

De tre nominerade byggnaderna i år kännetecknas av sin storlek och av långsiktighet. Det är inte uppenbart att kostnaderna varit i fokus, även om det gällt att inte förbygga sig. I långsiktigheten ingår också att föra värden över ägarskiften, vilket finns med hos två av årets nominerade.

Det är alltid en grannlaga uppgift att utse en vinnare, i synnerhet som de nominerade har sina olika starka sidor. På Lantbrukets Affärers byggnadsseminarium den 25 oktober kommer juryn presentera sitt val. Även om vi alltid utser en vinnare av stipendiet är det lika viktigt att lyfta fram kvaliteterna hos alla nominerade. Gå igenom förslagen och hitta din egen favorit. På Lantbrukets Affärers hemsida finns fler bilder.

Nyhet 2022-11-21

Stort grattis till er som vann Padeltider!

Under v. 46 hade Padel Arena Skara sin öppningsvecka där man kunde tävla om två stycken speltimmar. Nu har vi har lottat fram 10 st vinnare som får två stycken padeltimmar – (60 min. eller 90 min.) Stort grattis till: Molly Larm Maruska Leinonen-Nyqvist Anton Strandroth-Frid Marie Wiik Martin Reivall Conny Prytz Oscar Ternström Karin […]

Nyhet 2022-11-08

Vi söker en projekterings- och utvecklingschef

Är du en erfaren byggingenjör som är ute efter nya och spännande utmaningar? I rollen som projekterings- och utvecklingschef: Gillar du att konstruera och projektera samt vill ta vara på din erfarenhet av personalansvar inom husbyggnation? Då är Borga rätt karriärsval för dig. Har du en nyckelroll i Borgas projekteringsverksamhet av totalentreprenader samt i utvecklingen […]

Nyhet 2022-11-08

Vinn speltider under invigningveckan av den nya Padel Arenan i Skara

För att vara med och tävla ska du fylla i dina kontaktuppgifter via länken nedan och sedan har du chansen att vinna 2 padeltimmar! KLICKA FÖR ATT VARA MED OCH TÄVLA! Vi kommer att utse 10 stycken vinnare. Tävlingen gäller t.om 2022-11-20. OBS! De ifyllda uppgifterna kommer endast att användas för att kunna nå vinnarna. […]

Nyhet 2022-11-06

Tävla om två PREMIUM-biljetter till GHS 2023

Dags för en tävling på Facebook och Instagram! Var med och tävla om två finfina PREMIUM-biljetter till Gothenburg Horse Show och entrébiljetter till Eurohorse mässan 2023, där vi finns på plats i vår monter B04:12. Biljetterna gäller under förmiddagen lördagen den 25 februari, kl. 09.00 Tävlingsuppdrag: Vem vill du ta med dig på hästtävlingar i […]

Nyhet 2022-11-01

Öppettider under Allahelgona

Öppettider på Borga fredag den 4 november Utleverans/lager Kl. 07.00-16.00 Försäljning och kontor Stålhallar                              Kl. 08.00-12.00 Plåt och Byggprodukter    Kl. 07.00-12.00 Vi önskar alla våra kunder en fin helg och välkommen tillbaka på måndag.

Nyhetsarkiv
{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...