Sök
Förfrågan

Servicehus och kontor på Stora Ek nominerat till byggnadstipendie!

  • borga-totalentreprenad - storaek-mariestad
  • borga-totalentreprenad - storaek-mariestad
  • borga-totalentreprenad - storaek-mariestad
  • borga-totalentreprenad - storaek-mariestad

Lantbrukets Affärer utser varje år en Lantbruksbyggnad för att bevara vackra byggnadsmiljöer.

Vi på Borga är stolta över att på totalentreprenad byggt den nominerade lantbruksbyggnaden; Servicehall och kontor på Stora Ek utanför Mariestad. Det är en av tre nominerade lantbruksbyggnader och den 25 oktober utses en vinnare som presenteras av årets jury av Lantbrukets Affärer.

Referens Stora Ek – Mariestad     Läs om projektet på Stora Ek

Läs nedan om tidningens bakgrund och kriterier gällande byggnadsstipendiet:

Vackra byggnadsmiljöer i ett omväxlande jordbrukslandskap är lantbrukets starkaste varumärke och något svenska konsumenter är beredda att betala för. Lantbrukets Affärers Byggnadsstipendium ska hjälpa till att stärka det varumärket.

Text: Agneta Lilliehöök & Lennart Wikström, Lantbrukets Affärer

Bra byggnader ingen slump

Det har blivit dyrt att bygga och lönsamheten i animalieproduktionen har varit dålig. Det har gjort att många av de byggnader som nominerats och kommit fram i vår egen research inför årets byggnadsstipendium kännetecknas av att de är mångfunktionella. Det handlar också om väl tilltagna byggen med långsiktig användning.

Bra lantbruksbyggnader är ingen slump utan resultatet av en bra byggnads­process. I grundkriterierna för byggnadsstipendiet ingår estetiska hänsyn, anpassning till övriga byggnader och miljö samt innovativa lösningar.

Höga krav

De stora och ofta avancerade projekt som de byggnader det ofta är fråga om, kräver en strukturerad och noggrann planeringsprocess. Att bygga idag handlar ofta om projekt i mångmiljonklassen och det ställer också höga krav på projektledning. Det är därför inte överraskande att den estetiska kvaliteten ofta är mycket hög på de förslag som kommer upp i samband med våra stipendie­nomineringar. Det gäller även anpassning till övriga byggnader och omgivning. Stora byggnader kräver extra hänsyn.

En sympatisk egenskap hos många av förslagen och inte minst de tre byggnader som nominerats i år är tanken på att byggnaderna ska vara hållbara i bemärkelsen att de ska fungera länge och för flera olika ändamål. Det är som ljuv musik för en jury vars uppgift är att lyfta fram byggnader som kan stärka det svenska lantbrukets varumärke.

Överföra värden

De tre nominerade byggnaderna i år kännetecknas av sin storlek och av långsiktighet. Det är inte uppenbart att kostnaderna varit i fokus, även om det gällt att inte förbygga sig. I långsiktigheten ingår också att föra värden över ägarskiften, vilket finns med hos två av årets nominerade.

Det är alltid en grannlaga uppgift att utse en vinnare, i synnerhet som de nominerade har sina olika starka sidor. På Lantbrukets Affärers byggnadsseminarium den 25 oktober kommer juryn presentera sitt val. Även om vi alltid utser en vinnare av stipendiet är det lika viktigt att lyfta fram kvaliteterna hos alla nominerade. Gå igenom förslagen och hitta din egen favorit. På Lantbrukets Affärers hemsida finns fler bilder.

Nyhet 2023-09-22

Borga deltar i Rebuild Ukraine

På Borga är vi stolta över att kunna meddela att vi kommer att delta i “Rebuild Ukraine” -eventet den 14-15 november i Warszawa, Polen. “Rebuild Ukraine” är en internationell satsning för att stödja återuppbyggnaden av Ukraina, och vi är hedrade att kunna bidra med vår expertis och kunskap till denna viktiga insats. Som en ledande […]

Nyhet 2023-09-21

Vi söker en: Affärsområdeschef

Med ansvar för företagets tillverkning och försäljning av plåt- och byggprodukter. Vi är en starkt innovationsdriven organisation och vi gillar därmed förändring. Vi har tydliga tillväxtplaner och nu söker vi dig som vill bidra till vår framtida förändringsresa! Vi söker dig med kommersiell bakgrund och med förståelse för produktion, gärna från metall- eller plåtindustrin. Mer […]

Nyhet 2023-02-24

Målmedveten Marknadsförare sökes

Vill du vara med och bygga ett branschledande varumärke och bidra till vår fortsatta spännande tillväxtresa? Hos oss på Borga drivs vi av förändring där alla medarbetare är viktiga hörnstenar i verksamheten. Vi söker nu dig som trivs i en dynamisk och internationell miljö och som älskar att skapa engagemang i sociala medier och andra […]

Nyhet 2023-01-23

Möt oss på Eurohorse

Det är bara en månad kvar. Vi ses väl? EuroHorse i Göteborg, 23/2 – 26/2, är norra Europas största mötesplats för alla hästälskare. Här upplever du fartfyllda uppvisningar i paddocken, shoppar allt inom häst- och ridsportutrustning och lär dig om rasföreningar, avel och svensk hästnäring. Mässan är i anslutning till Gothenburg Horse Show. Kom och […]

Nyhet 2022-12-23

Vi gratulerar vår vinnare av två biljetter till Gothenburg Horse Show

Vi gratulerar Jenny Olsson till två finfina PREMIUM-biljetter till Gothenburg Horse Show och entrébiljetter till Eurohorse mässan 2023, där vi finns på plats i vår monter B04:12. Biljetterna gäller under förmiddagen lördagen den 25 februari, kl. 09.00 Jenny Olssons kommentar: “Kidsen behöver en hästintresserad pappa då Daniel Olausson följer gärna med och tittar på hästar.” […]

Nyhetsarkiv
{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...