Sök
Förfrågan

Stål bygger en hållbar framtid

  • Borga, en del av: byggahallbart.se | BORGA

Borga medverkar till att lyfta fram stålets roll i samhällsbyggandet. Borga Plåt AB är sedan flera år medlemmar i Stålbyggnadsinstitutet (SBI). Tillsammans med flera av den svenska byggbranschens största aktörer deltar Borga i aktiviteter SBI genomför i syfte att sprida information om stålets miljöfördelar, gestaltningsfrihet och framtida möjligheter.

Stål är stommen i de flesta byggnationer och navet som för samman olika material och tekniker.

Användning av stål i kombination med andra material kan leda till halvering av utsläppen under byggskedet. Det handlar om rätt material på rätt plats och att fokusera på en byggnads funktion.
I den cirkulära ekonomin är stål en stor tillgång.

Borga, en del av: byggahallbart.se


Miljöfördelar

Stål som byggnadsmaterial har flertalet tydliga miljöfördelar och passar perfekt in i den cirkulära ekonomin.
Här är sju exempel:

1. 100 % återvinningsbart

Stålet kan återvinnas om och om igen, med bibehållen kvalitet.

2. Utmärkt för återbruk

Stålet kan monteras, demonteras och monteras igen vilket gör det till ett resurssnålt material.

3. Starkt och lätt

Stålets stora styrka i förhållande till sin låga vikt, gör det till ett lätt material. Gynnsamt för miljön vid både transport och lyft.

4. Beständigt och tryggt

Stålet kräver inget eller minimalt underhåll. Det möglar inte, sväller inte, krymper inte, brinner inte, spricker inte och vrider sig inte.

5. Oorganiskt

Stålet kräver inget bekämpningsmedel mot skadedjur, avger inga gaser, kemikalier eller radon samt binder inte allergiframkallande ämnen.

6. Energieffektiv design

Med smarta val och energieffektiv design kan energiförbrukningen i en byggnad minskas. Stålet passar bra för exempelvis jalusier, solskydd, installationer för solceller och dubbla fasader för naturlig ventilation etc.

7. Prefabricerat

Kassetter, element och moduler tillverkas med fördel i stål. Det ger en snabb och enkel montering samt bidrar till mindre spill och en tryggare byggarbetsplats.

Information från, byggahallbart.se

Nyhet 2024-04-18

Skyddad: Strategiskt partnerskap för att främja hållbarhet inom byggsektorn

Det finns inget utdrag eftersom detta är ett skyddat inlägg.

Nyhet 2024-04-17

Öppettider Valborg

Kontor och försäljning Sverige: 30/4  –  Dag före röd dag har vår försäljning för plåt och komponent öppet 07.30-12.00. Hallförsäljning 08.00-12.00 och Kontoret stänger 12.00. 1/5  –  Stängt Varuutlämning i Skara: 28/3  – Dag före röd dag har vår varuutlämning och produktion öppet 07.00 – 16.00 1/5  –  Stängt Välkomna tillbaka den 2 maj. Trevlig […]

Nyhet 2024-03-08

Snart dags för årets viktigaste byggmöte – Träffa Borga på Nordbygg!

Nu är det bara drygt en månad kvar. Vi ses väl där! Nordbygg i Stockholm, 23/4 – 26/4, är Nordens största mötesplats för bygg och fastighetsbranschen. Gratis inträde! På Nordbygg diskuteras grundfundamenten för bygg- och fastighetsbranschens framtid. Här möts arkitekter, byggherrar, fastighetsförvaltare, installatörer, hantverkare och projektledare från Europas alla hörn för att knyta kontakter, ta […]

Nyhet 2024-03-06

ÖPPETTIDER PÅSK – VIKTIGA DATUM FÖR BESTÄLLNING

För att du ska kunna lägga din order och få ditt material i tid innan påskhelgen så finns nedan några viktiga datum att hålla koll på. Vid ordrar av måttkapad plåt gäller dessa datum: Önskas leverans innan den 28 mars, är sista beställningsdag den 18 mars. Önskas hämtning i Skara innan den 28 mars, är […]

Nyhet 2024-03-01

Elithandbollsspelare ifrån Skara HF på sponsorbesök hos Borga

Sofia Berndtsson, välkänd spelare i Skara HF, tog sig tid att besöka Borga och hade ett trevligt samtal med oss. Vi fick höra om hennes resa inom handbollen, hennes engagemang för sporten och livet i Skara HF. Det var intressant att få en inblick i både de glädjeämnen och utmaningar som följer med att vara […]

Nyhetsarkiv
{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...