Sök
Päring
  • Lager och logistik Tegsnäs Group | BORGA
  • Lager och logistik Tegsnäs Group | BORGA
  • Lager och logistik Tegsnäs Group | BORGA
  • Lager och logistik Tegsnäs Group | BORGA

Kundcase Tegsnäs Group

”Det kändes bra att kunna jobba med Borga igen”. Det var ett uttalande från ägarna på Tegsnäs Group satsade på att investera och bygga ett toppmodernt lagercentrum.

Tegsnäs Groups historia började redan 1907 med tillverkning av träskidor i Tegsnäset i Västerbotten. Tegsnässkidan tillverkas fortfarande och samsas nu med allt från emballage och träprodukter för industrier till byggmaterial i trä. I dotterbolaget Tegsnäs Logistics satsar ägarna Jimmy Nilsson och Benny Nilsson också på lager och tredjepartslogistik. Och när den nya anläggningen skulle byggas var det en självklarhet att ställa frågan till Borga.

TEXT: MediaPartner | FOTO: Mia Rogersdotter


Nöjd kund Tegsnäs Group | BORGA2008 köpte bröderna Jimmy Nilsson och Benny Nilsson företaget av sin pappa och hans kollega och fortsatte resan med att utveckla det. 2018 bildades Tegsnäs Group och formade en koncern som idag består av flera dotterbolag och verksamhetsområden.– Tack vare våra duktiga medarbetare och bra tajming med affärerna har det gått bra, säger Jimmy Nilsson, vd och försäljningschef.Eftersom Tegsnäs Group under lång tid hanterat lager och logistik för sin egen verksamhet har man sett hur potentialen på marknaden ökat och hur behovet av smarta lösningar för tredjepartslogistik vuxit. Steget att satsa på en modern anläggning för lager och logistik för lokala och regionala industriföretag och e-handel var därför inte så stort.– Vi satt och funderade på hur vi kunde hjälpa vår lokala industri – vi jobbade ju med emballage och pallar och ville ta nästa steg. Idén väcktes om att bygga en logistik- och lageranläggning eftersom det ligger rätt i tiden, säger Jimmy Nilsson.

Andra byggnaden Borga bygger åt Tegsnäs Group
När den nya anläggningen skulle byggas var det självklart att Borga var en av dem som tillfrågades.
– De hade byggt en fabrik till vårt intressebolag Tegsnäshus tidigare och vi var nöjda med det projektet. Vi lät dem lämna anbud och de vann upphandlingen. Det kändes bra att kunna jobba med Borga igen, säger Jimmy.
Borga i Skara ligger inte direkt nästgårds från Vindeln, men det var ändå genom lokala kontakter som Tegsnäs Group fick nys om Borga inför det första bygget.
– Vi bjöd in olika leverantörer i en upphandling och det var en lokal firma som jobbat med Borga tidigare och sa att de var bra, och de vann upphandlingen. Säljaren som vi hade kontakt med på Borga var dessutom från Västerbotten så det kändes bra. Det är alltid enklare att göra business med någon med lokal förankring.

En modern lager- och logistikanläggning på 1 250 kvm
Den nya moderna lager- och logistikanläggningen som stod klar 2021 i Vindeln är 1 250 kvadratmeter stor. Den är skräddarsydd för verksamheten och rymmer närmare 3 000 pallplatser. I anslutning till anläggningen har Tegsnäs Group valt att bygga en kontorsdel i svart trä från Tegsnäshus, som sticker ut och ger ett välkomnande intryck.– Vi är väldigt nöjda med hallen, vi fick den till ett sunt pris och det är en bra produkt som passar i vår verksamhet, säger Jimmy.
Logistik- och lageranläggningen byggdes med totalentreprenad, vilket han tycker var smidigt.
– De fixade allt. Det blev en säkrare affär eftersom vi hade en tidsplan som skulle hållas, och det är alltid enklare att ha kontakt med en leverantör än flera.
Lager och logistik har visat sig vara ett vinnande koncept, och Tegsnäs Logistics har redan börjat planera för en expansion.

Stort behov på marknaden av lager- och logistikanläggningar i framtiden
– Nu tittar vi på möjligheten att antingen bygga ut eller bygga en till liknande anläggning. Om två år måste vi ha mer lagerutrymme om våra kunder fortsätter att växa, och vi måste planera framåt och ligga på hanen. Och när det blir aktuellt kommer vi absolut att fråga Borga igen, säger Jimmy.
Tegsnäs Group - kund case | BORGA

Emil Lundgren är platschef på Tegsnäs Logistics, och var med och byggde upp den delen av företaget.
Han har jobbat i logistik- och lageranläggningen i snart tre år, och trivs bra i lokalerna.
– Hallen är fin och välisolerad, säger han.

Totalt är de cirka fyra anställda på Tegsnäs Logistics, och lokala industriföretag är de största kunderna.
– När de blir trångbodda vänder de sig till oss. Vi förvarar deras material och ser till att de får en lämplig mängd av det de vill ha och att de blir av med den mängd de producerar så att de kan optimera sina ytor och sin bemanning, säger Emil.

{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...