Sök
Förfrågan

Det började för 25 år sedan med Oktoberfest och Filadelfia.

– Jag fick tag i ett cirkustält som Filadelfia hade använt som vägkyrka då i början av nittiotalet, berättar huvudägaren till företaget Skara Tält & Montage AB, Joachim Wahlström.

TEXT: EVERT BLOMKVIST | FOTO: THOMAS HARRYSSON

Joachim tänkte att det säkert skulle gå att hyra ut tältet och tjäna pengar på. Och det gjorde det. Från att ha jobbat med oktoberfester i några svenska städer har företaget växt till att idag ha verksamhet i hela Sverige och även ute i Europa.

I lager finns idag tält i alla dess former, men också scener, läktare, möbler, staket och allt som hör därtill. Alla former av evenemangsutrustning som används till alla möjliga event.

– Det är konserter, festivaler, bröllop, företagsevent, mässor – ja allt möjligt, berättar Joachim som nu jobbat heltid med sitt företag i över femton år och idag har 6-7 anställda.

– Vi hyr också ut mycket av olika slags väderskydd till byggarbetsplatser så vi har lika mycket att göra året om.

När lokalerna började bli för små så tog Joachim beslutet att bygga nytt och ändamålsenligt men det tog ett tag innan han kom till skott.

– Ja vi funderade nog ett par år innan vi tog beslutet.

Under tiden hade Joachim kontakt med Borga och idéerna om hur bygget skulle se ut växte fram. När väl beslutet togs om nybygge så omsattes idéerna i praktiken med hjälp av Borgas personal. Det slutliga utförandet av bygget kom efter en del bollande fram och tillbaks.

När bygget kom igång så tog det lite längre tid än beräknat eftersom en ovanligt kall och snörik vinter kom emellan.

– Ja det var verkligen inte Borgas fel, säger Joachim.

– Planen var ju att lokalerna skulle vara klara innan vintern slog till och det hade de säkert också varit om de blivit en normal vinter, menar han.

– Men den starka kylan och snön kom väldigt tidigt för att vara på Skaras breddgrad vilket försinkade hela bygget.

När bygget kom på plats så blev det som Joachim hade tänkt sig i alla fall.

– Det klart det finns alltid saker med ett bygge som man kanske skulle gjort lite annorlunda om det skulle göras om. Men på det hela taget blev det bra och jag är verkligen nöjd med kontakterna och samarbetet med utformning ihop med Borga, säger Joachim som menar att han fått lokaler som är ändamålsenliga för hans verksamhet.

 

Fakta Skara Tält & Montage ABHyr ut tält och övrig evenemangsutrustning till konserter, festivaler, mässor, företagsevent och privata tillställningar. Tillhandahåller även staket och väderskydd till byggnadsindustrin. Huvudägaren Joachim Wahlström har drivit företaget på heltid sedan 15 år.
{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...

Avvikande öppettider under midsommar och semesterperioden

Från kl 12.00 dagen innan midsommar samt midsommarafton håller Borga stängt.

Vecka 29, 30 och 31 (15 juli – 5 augusti) håller vår komponent- och hallförsäljning, varuutlämning samt produktion semesterstängt.
Det innebär förändrade öppettider och det finns en deadline för att hinna få din plåt i tid. Läs mer under kontakta oss.