Sök
Förfrågan

Ett spektakulärt ridhus i harmoni med kultur och natur

När Annette Hemberg på Råbäck började planera sitt ridhus var det två viktiga aspekter att ta ställning till. Den ena var läget, ridhuset skulle anpassas till miljön kring slottet och dess övriga byggnader på ett naturligt sätt. Det andra var att visa hänsyn till Kinnekulles natur som omger egendomen och som sedan länge är klassad som naturreservat.

– Vi valde att anlita en arkitekt som hjälpte oss med placeringen av ridhuset och förslag på ytskikt. Färgsättningen hade vi en bild av själva. För oss var det viktigt att byggnaden blev distinkt i sin karaktär men ändå inte gjorde intrång på naturen, säger Annette.

Råbäcks Egendom bedriver idag en aktiv hästavel med inriktning på gångartshästar för dressyrsporten. I konceptet ingår även inridning och utbildning av avkommorna innan de saluförs, samt en öppen kursverksamhet. I det nya ridhusets entrédel finns möjlighet till övernattning för besökande ryttare med häst och pentry med trivsam cafédel. På Råbäcks ägor finns gott om ridvägar att utforska i natursköna omgivningar. Tillgång till ett modernt ridhus och en bra arbetsmiljö har varit en viktigt del i utvecklingen av Råbäcks avels- och utbildningsverksamhet.

– Samarbetet med Borga har varit mycket bra under hela processen. Förutom byggnation förstår de sig på hästar och kunde möta våra behov.

– Deras projektledare har varit lyhörd för mina önskemål och byggnationen gick mycket snabbt och enkelt – från första leveransen till att ridhuset monterades och färdigställdes, avslutar Annette.

borga_steel_buildings_riding_case_raback_1

FLER BILDER OCH MER INFORMATION

Råbäcks Egendom AB
Ägs och drivs av familjen Hemberg i Hällekis vid berget Kinnekulle, Västra Götaland, Sverige. Här bedrivs hästavel med inriktning på gångartshästar för dressyrsporten. Vid mån av plats kan hästar på bete, lösdrift eller helinackordering tas emot. Genom det nya ridhuset underlättas utbildningen av hästarna och det gör också anläggningen mer komplett. Det finns också en belyst utebana. Råbäcks marker räcker till för nästan oändliga, omväxlande ridvägar. De erbjuder hästarna stora hagar, sommar som vinter, och eget grovfoder skördas på bra vallar.
{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...

Avvikande öppettider under midsommar och semesterperioden

Från kl 12.00 dagen innan midsommar samt midsommarafton håller Borga stängt.

Vecka 29, 30 och 31 (15 juli – 5 augusti) håller vår komponent- och hallförsäljning, varuutlämning samt produktion semesterstängt.
Det innebär förändrade öppettider och det finns en deadline för att hinna få din plåt i tid. Läs mer under kontakta oss.