Sök
Förfrågan

”Med Borga hittade vi en lösning som passade våra behov”

MK Buss arrangerar bussresor över hela Europa och transporterar 20 000 resenärer varje år. Företaget startades för trettio år sedan av nuvarande ägaren Mikael Bergh och hans far Karl-Erik. Företaget har stadigt vuxit och Mikael med fru Helen kan idag erbjuda resor till 75 resmål. Förutom bussresorna i Europa finns även en del kombinationsresor i utbudet. Då med flygresa till ett mål längre bort och en buss som finns på platsen för rundresor där. Detta har blivit ett sätt att möta den allt hårdare konkurrensen från lågprisflyget.

TEXT: EVERT BLOMKVIST | FOTO: THOMAS HARRYSSON

– Det är en hård konkurrens över hela linjen men särskilt lågprisflyget har ju blivit en konkurrent till bussresor som alltid varit det prisvärda alternativet till charterresor.

De moderna turistbussar företaget använder sig av skulle för tjugo år sedan säkert beskrivits som lyxutrustade, så långt har standardhöjningen kommit. Mikael berättar att en buss i företagets flotta kostar idag 4 miljoner kronor i inköp.

borga_steel_buildings_commercial_caseMK_1

När bolagets bussgarage för några år sedan inte längre höll måttet och företaget ville investera i nybyggnation tog Mikael kontakt med Borga.

En av anledningarna var väl att företagen var grannar och att Mikael väl kände till Borgas produkter och kapacitet.

– Kunde väl inte med något annat eftersom vi hälsade på varandra nästan varje morgon, skämtar Mikael.

Men han medger att han hade bra koll på priser och kvalitet på marknaden i alla fall.

– Vi ville bygga helt nytt och få ihop bussgaraget med kontoret som förr låg nere på stan vilket ibland var opraktiskt. Jag hade idéer om hur jag ville ha det och tillsammans med Borga hittade vi en modell och lösning som passade våra behov.

Resultatet blev en 850 kvadratmeter stor byggnad med ljusa kontor i två våningar och en magnifik glasad entré. Större delen av byggnaden inrymmer ett stort bussgarage med plats för fem bussar med separata portar liksom en spolhall som också tjänar som garageplats för en buss.

– Markarbetet gjordes av ett annat företag men annars skötte Borga hela bygget. Det hela löpte bra och resultatet blev riktigt lyckat. Vi är mycket nöjda med alltihop, säger Mikael som också menar att kontakten mellan företagen sköttes exemplariskt och de frågetecken som dök upp under resans gång rätades ut på ett smidigt sätt.

Själv är han just hemkommen från en resa till New York, dock inte med buss.

– Fast jag åkte ju ”Airbus”, skrattar han.

Fakta MK Bussresor:
Bussföretag som arrangerar resor i hela Europa plus kombinations resor med flyg till resmål utanför Europa. Har 75 resmål i grundutbudet men ordnar även specialresor efter önskemål. Företaget bedriver även ren beställningstrafik när någon vill abonnera en buss. Totalt transporterar företaget 20 000 resenärer om året. Företaget drivs av Mikael Bergh tillsammans med hustrun Helen.
{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...

Avvikande öppettider under semesterperioden

Vecka 29, 30 och 31 (15 juli – 5 augusti) håller vår komponent- och hallförsäljning, varuutlämning samt produktion semesterstängt.
Det innebär förändrade öppettider och det finns en deadline för att hinna få din plåt i tid. Läs mer under kontakta oss.