Sök
Förfrågan

Arne valde TR136, vår högprofilplåt

Borga Plåts starka högprofilplåt TR 136 är för tak med överliggande isolering eller konstruktioner med långa spännvidder. Den kan med fördel utgöra en bärande del av taket och monteras direkt på byggnadsstommen.

Med gedigen kompetens och ett stort kundfokus har företaget hjälpt kunder i snart 50 år. Borga har alltid legat i utvecklingens framkant och det senaste tillskottet från den egna tillverkningen är högprofilplåten TR136, som är en av marknadens absolut starkaste profiler.

-Med TR 136 får man en modern och funktionell taklösning. Den mycket höga bärförmågan, i kombination med täckbredden, gör att den är effektiv att bygga med, säger Magnus Öst, säljledare Plåt och komponent på Borga.

Arne Jönsson på Blomberg Säteri - Nöjd kund | BORGA

Uppfyller Boverkets krav

TR 136 är framtagen i enlighet med Eurocode och är optimerad för att klara de allt hårdare kraven i Boverkets föreskrifter, EKS. Profilens unika utformning medger också ett mycket högt utnyttjande av råmaterialet.

– Högprofilplåten är så stark att man kan i vissa fall gå ner på en tunnare tjocklek med bibehållen styrka, vilket ger en bra totalekonomi för byggnaden, fortsätter Magnus.

Med under hela resan

Borga är inte bara en tillverkare av plåt, reglar, beslag och stommar. Företaget har också en konstruktionsavdelning som hjälper sina kunder med att hitta skräddarsydda lösningar för varje projekt.

Magnus - Rådgivare och säljare inom byggtillbehör | BORGA

– Vi dimensionerar och gör beräkningar utifrån varje kunds unika situation. För oss handlar det om att optimera materialet efter förutsättningarna, så att kunden får ett kostnadseffektivt tak/byggnad. Vi är en komplett hallbyggarkoncern, så att hjälpa våra kunder hela vägen är en naturlig del av vår verksamhet.

Helhetstänket, där all kunskap är samlad på ett ställe, ger också andra fördelar.

– Eftersom vi producerar och måttkapar all plåt själva har vi korta ledtider med endast fem produktionsdagar. Det är svåröverträffat avslutar Magnus Öst.

Uppskattar Borga

Vid kanten av Kinnekulle ligger Blombergs Säteri, där godsägare Arne Jönsson driver en gård med nötköttsproduktion. Till sitt nya djurstall valde han Borgas högprofilplåt TR 136 som taklösning.

Arne Jönsson på Blomberg Säteri - Nöjd kund | BORGA

– Den starka högprofilplåten var en enkel och stabil lösning när jag beslutade mig för att göra öppningar på djurstallet, så att kalvarna på egen hand kommer ut på lösdrift. Lösningen med utebox gör det möjligt att fodra djuren från utsidan, säger Arne Jönsson.

Arne Jönsson på Blomberg Säteri - Nöjd kund | BORGA

Arne Jönssons och Borgas relation sträcker sig flera årtionden tillbaka i tiden och godsägaren är mycket nöjd med samarbetet.

– Borga har bra produkter, säkra leveranser och kan också hjälpa till med beräkningar när jag har behov av det, avslutar Arne.

Läs mer om högprofilplåten TR 136

 • Önskas materialoffert, med eller utan arbete?

  Svara på några korta frågor om ditt behov så kontaktar vi dig så snart vi kan.

  Skicka förfrågan!

 • Möt våra kunder!

  Att ha nöjda kunder är vårt motto. Det är därför vi vill att det ska vara snabbt, enkelt och bekymmersfritt att bygga en stålhall.

  Filmer och reportage

   

{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...