Sök
Päring

”Vid senaste bygget löpte allt på otroligt smidigt”

Runt 4 000 husbilar nyregistreras varje år i Sverige, en siffra som fördubblats på tio år. Autohallen i Hol utanför Alingsås är en aktör i branschen med gedigen erfarenhet. Företaget säljer begagnade och nya husbilar av flera märken men är generalagenter för McLouis husbilar, ett italienskt märke det engelskklingande namnet till trots.

Grundaren till Autohallen i Nol, Tomas Naurin, säger sig vara stolt över att representera märket i Sverige.

– Ja det är vi verkligen. Det är förbaskat bra husbilar, säger han glatt.

Tomas har numera sålt själva bilföretaget men jobbar fortfarande i firman och har behållit ägandet i fastigheterna. Företaget finns förutom i Alingsås också i Stockholm, Skåne och Karlstad.

Autohallen har använt Borga vid flera byggnationer. Det senaste tillskottet är en mindre hall som från början var avsedd för utställning av begagnade bilar. Sedan räckte den väl inte till egentligen och hallen har blivit använd till lite annat.

– Jag kommer inte riktigt ihåg hur vi fick kontakt med Borga från första början men jag tror det var via nätet, säger Tomas som förklarar sig nöjd med valet av leverantör.

– Suveränt, vid senaste bygget löpte allt på otroligt smidigt. Borga tog hand om alltihop och fort gick det. Vi tog fram ritningar ihop och hittade lösningar.

– Jag har ju mycket idéer vet du, skrattar Tomas.

– Men Borga hanterade det bra och har ju oftast någonting färdigt som ungefär motsvarar det man önskar och så kan vi utgå från det. Vi ändrade lite här och där och flyttade lite fönster och sådant men det blev riktigt bra i slutändan.

Förutom den lilla hallen har Borga tidigare levererat en större verkstadshall, ett 400 kvadratmeter stort skärmtak och det senaste är en tillbyggnad som Borga också kommer att uppföra.

– Nu letar vi tomter i Karlstad och i Stockholm för att bygga nytt men det tar tid att hitta tomter i rätt läge för en sådan här verksamhet, framförallt i Stockholmsområdet.

– Det är klart Borga ligger bra till för att få göra de jobben också, men vi får väl ha en diskussion så klart, skrattar Tomas.

 

Fakta Autohallen:
Finns i Hol utanför Alingsås, i skånska Lomma, i Kungsängen, Stockholm och i Karlstad. Säljer nya och begagnade husbilar. Är generalagenter för McLouis husbilar samt återförsäljare för Karmann mobil och Eura mobil husbilar. Har även verkstadsfaciliteter för service och reparation.Är en av Sveriges snabbast växande husbilsförsäljare och företaget uppmärksammades 2014 med Dagens Industris utmärkelse Gasellen.
{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...