Sök
Förfrågan
  • Arne Jönsson på Blomberg Säteri - Nöjd kund | BORGA

Stark högprofilplåt till tak på lantbrukshallar

Borga Plåts starka högprofilplåt TR 136 är för tak med överliggande isolering eller konstruktioner med långa spännvidder. Den kan med fördel utgöra en bärande del av taket och monteras direkt på byggnadsstommen.

Med gedigen kompetens och ett stort kundfokus har företaget hjälpt kunder i snart 50 år. Borga har alltid legat i utvecklingens framkant och det senaste tillskottet från den egna tillverkningen är högprofilplåten TR136, som är en av marknadens absolut starkaste profiler.

-Med TR 136 får man en modern och funktionell taklösning. Den mycket höga bärförmågan, i kombination med täckbredden, gör att den är effektiv att bygga med, säger Magnus Öst, säljledare Plåt och komponent på Borga.

Arne Jönsson på Blomberg Säteri - Nöjd kund | BORGA

Uppfyller Boverkets krav

TR 136 är framtagen i enlighet med Eurocode och är optimerad för att klara de allt hårdare kraven i Boverkets föreskrifter, EKS. Profilens unika utformning medger också ett mycket högt utnyttjande av råmaterialet.

– Högprofilplåten är så stark att man kan i vissa fall gå ner på en tunnare tjocklek med bibehållen styrka, vilket ger en bra totalekonomi för byggnaden, fortsätter Magnus.

Med under hela resan

Borga är inte bara en tillverkare av plåt, reglar, beslag och stommar. Företaget har också en konstruktionsavdelning som hjälper sina kunder med att hitta skräddarsydda lösningar för varje projekt.

Magnus - Rådgivare och säljare inom byggtillbehör | BORGA

– Vi dimensionerar och gör beräkningar utifrån varje kunds unika situation. För oss handlar det om att optimera materialet efter förutsättningarna, så att kunden får ett kostnadseffektivt tak/byggnad. Vi är en komplett hallbyggarkoncern, så att hjälpa våra kunder hela vägen är en naturlig del av vår verksamhet.

Helhetstänket, där all kunskap är samlad på ett ställe, ger också andra fördelar.

– Eftersom vi producerar och måttkapar all plåt själva har vi korta ledtider med endast fem produktionsdagar. Det är svåröverträffat avslutar Magnus Öst.

Uppskattar Borga

Vid kanten av Kinnekulle ligger Blombergs Säteri, där man driver en gård med nötköttsproduktion. Till sitt nya djurstall valde man Borgas högprofilplåt TR 136 som taklösning.

Den starka högprofilplåten är en enkel och stabil lösning som tak över utebås. Med öppningar på djurstallet kommer kalvarna enkelt ut på egen hand på lösdrift. Lösningen med utebox gör det möjligt att fodra djuren från utsidan.

Arne Jönsson på Blomberg Säteri - Nöjd kund | BORGA

För att få ett starkt och stabilt tak som håller för olika snözoner har vi våra egna konstruktionsberäknare för att dimensionera taket efter dina förutsättningar. Prata med din rådgivare på plåt för att få mer information.

Kontakta din rådgivare

Läs mer om högprofilplåten TR 136

  • Tala med en säljare?

    Vi har experter inom både byggprodukter och hallbyggnationer och ger dig goda råd och svar på det du funderar över oavsett om det gäller teknik, byggprocessen eller annat relaterat till dina byggplaner.

    Vi ser fram emot en kontakt

{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...

Avvikande öppettider under semesterperioden

Vecka 29, 30 och 31 (15 juli – 5 augusti) håller vår komponent- och hallförsäljning, varuutlämning samt produktion semesterstängt.
Det innebär förändrade öppettider och det finns en deadline för att hinna få din plåt i tid. Läs mer under kontakta oss.