Sök
Förfrågan

Mats Gärdfors utsedd som ny koncernchef i Borga koncernen

  • Mats Gärdfors CEO Borga koncernen | BORGA

Den 1 mars får vi vår första externa koncernchef. Det är Mats Gärdfors som kommer att axla rollen efter vår ägaren Peder Dagsánth.
—Mats har en gedigen erfarenhet av att leda internationella organisationer med fokus på tillverkning och försäljning av produkter till byggbranschen, säger Peder Dagsánth.

Mats Gärdfors har en lång karriär inom Carrier North Europe bakom sig. Han har också varit vice VD i Logstor, sälj- och marknadsdirektör i Profilgruppen, försäljningschef i Lindab Ventilation och har innehaft olika internationella roller inom Saint Gobain.
—Det är en ära att få ansvaret att leda Borgakoncernen tillsammans med Peder, som vill lyfta bolaget till nästa nivå genom strukturerat styrelsearbete och innovationskraft. Det är inte alla företag som har en sådan resurs, vilket borgar för en ljus framtid, säger Mats.

Peder kommer framöver att fokusera på sina hjärtefrågor inom produktutveckling och att strukturera bolagsstyrningen i rollen som Borga koncernens styrelseordförande.

Hög utvecklingstakt på Borga
Utvecklingstakten har varit hög i Borgakoncernen under de senaste fem åren och omsättningen har ökat med mer än 60 % under samma period. Företaget har vuxit från det lilla till det stora, och samtidigt byggt upp ett starkt varumärke och breddat erbjudandet med bland annat totalentreprenadverksamhet.
—Självklart finns det utmaningar, fortsätter Mats. —De mest framträdande är att växa med en ökande lönsamhet och säkerställa att interna processer implementeras för ytterligare effektivisering. Samtidigt är det en geografiskt utspridd organisation vilket kräver fokus på att se till att alla vet vart man är på väg och varför.

En komplett hallbyggarkoncern
Borga grundades 1973 och har idag försäljning på 11 marknader i Europa. Huvudkontoret finns i Skara och tillverkning finns både i Sverige, Polen och Litauen. Affärsidén är att leverera materialpaket och kompletta hallbyggnader med en hög andel produkter från egen tillverkning och utveckling.
—Borga har ett grundmurat gott anseende och en stor potential att expandera vidare, konstaterar Mats Gärdfors.

Presskontakt:
Styrelseordförande peder.dagsanth@borga.com eller
VD Sverige och Koncernmarknadschef anders.paulsson@borga.com

Länk till Borga Pressnyheter

Nyhet 2024-04-18

Skyddad: Strategiskt partnerskap för att främja hållbarhet inom byggsektorn

Det finns inget utdrag eftersom detta är ett skyddat inlägg.

Nyhet 2024-04-17

Öppettider Valborg

Kontor och försäljning Sverige: 30/4  –  Dag före röd dag har vår försäljning för plåt och komponent öppet 07.30-12.00. Hallförsäljning 08.00-12.00 och Kontoret stänger 12.00. 1/5  –  Stängt Varuutlämning i Skara: 28/3  – Dag före röd dag har vår varuutlämning och produktion öppet 07.00 – 16.00 1/5  –  Stängt Välkomna tillbaka den 2 maj. Trevlig […]

Nyhet 2024-03-08

Snart dags för årets viktigaste byggmöte – Träffa Borga på Nordbygg!

Nu är det bara drygt en månad kvar. Vi ses väl där! Nordbygg i Stockholm, 23/4 – 26/4, är Nordens största mötesplats för bygg och fastighetsbranschen. Gratis inträde! På Nordbygg diskuteras grundfundamenten för bygg- och fastighetsbranschens framtid. Här möts arkitekter, byggherrar, fastighetsförvaltare, installatörer, hantverkare och projektledare från Europas alla hörn för att knyta kontakter, ta […]

Nyhet 2024-03-06

ÖPPETTIDER PÅSK – VIKTIGA DATUM FÖR BESTÄLLNING

För att du ska kunna lägga din order och få ditt material i tid innan påskhelgen så finns nedan några viktiga datum att hålla koll på. Vid ordrar av måttkapad plåt gäller dessa datum: Önskas leverans innan den 28 mars, är sista beställningsdag den 18 mars. Önskas hämtning i Skara innan den 28 mars, är […]

Nyhet 2024-03-01

Elithandbollsspelare ifrån Skara HF på sponsorbesök hos Borga

Sofia Berndtsson, välkänd spelare i Skara HF, tog sig tid att besöka Borga och hade ett trevligt samtal med oss. Vi fick höra om hennes resa inom handbollen, hennes engagemang för sporten och livet i Skara HF. Det var intressant att få en inblick i både de glädjeämnen och utmaningar som följer med att vara […]

Nyhetsarkiv
  • Följ våra nya byggprojekt på Borga Sverige!

{{group.title}} ({{group.result.total}})
Visa mer {{group.title.toLowerCase()}}
No others found for "{{query}}", please try again using another search term.
Vänligen vänta, söker efter "{{query}}" ...