BORGA

Sök

  • Sveriges nya hallbyggarkoncern | BORGA

Sveriges nya hallbyggarkoncern

Borga är en hallbyggarkoncern med rötterna i Skaraborg. Verksamheten sträcker sig ut i stora delar av Europa. Våra expertområden är stålhallar och byggplåt. Så länge vi finns kommer det alltid vara enkelt att köpa och bygga en modern stålhall.

borga_about_map_europe_450x450pxSedan starten 1973 har Borga förändrat bilden av vad en stålhall kan vara. 2014 köpte vi totalentreprenören Bygglant och Sveriges nya hallbyggarkoncern skapades. Vårt helhetserbjudande är unikt. Vi är en internationell aktör och en av de ledande leverantörerna av prefabricerade stålhallar.

Vi tillverkar alla nyckelkomponenter själva, vi har egna montageteam och vi arbetar efter ett eget byggsystem. Dessutom tar vi ett helhetsansvar över byggprocessen och har total kontroll över hela byggkedjan. Kombinationen gör Borga till marknadens mest kompletta hallbyggare. Skräddarsytt eller standardiserat spelar ingen roll för oss. Vårt affärskoncept garanterar kvalitetskontroll, prisstabilitet och leveranssäkerhet.

Hjärta av stål

Styrkan i Borgas affärsidé är egna produkter. Kärnan består av tillverkning och montage av komponenter till stålhallar samt taksystem och väggbeklädnad. Vi säljer, monterar och marknadsför även kompletterande byggtillbehör för tak och väggar. Våra stommar, plåtprofiler, lättbalkar, beslag och betongplintar tillverkas på flera platser i Europa. Idag har Borga produktionsanläggningar i Sverige, Polen, Litauen och Rumänien samt försäljning i tio länder. Huvudkontoret och utvecklingsenheten finns i Skara, Sverige.
Borga omsätter 350 MSEK och har totalt 250 anställda inom koncernen.

Koncernen leds av ägaren och koncernchefen Peder Dagsánth.